Résztvevők

„A” csoport

  1. Jyllinge 1
  2. Viktória 1 (Szombathely)
  3. Svenstrup
  4. Tolna
  5. CIK Christianshava

„B” csoport

  1. Jullinge 2
  2. Olimpia (Budapest)
  3. RMS Hormsyld
  4. Csibészke (Peremarton)
  5. Siófok

A régi sikerek nyomában Női labdarúgás: fél év alatt bizonyított a Tolna-Mözsi NLK

A Tolna-Mözsi Női Labdarúgóklub alig egy éve alakult, de ez a rövid idő is elég volt ahhoz, hogy az egyesület felkeltse magára a figyelmet. Az elsősorban utánpótlásképzéssel foglalkozó klub ifjúsági és serdülő csapatai a különböző meghívásos tornákon érnek el szép eredményeket, míg a nevében szereplő felnőtt csapat - a csapat átlagéletkora 14 év - letette névjegyét a megyei kispályán. bajnokságot bronzéremmel. Talán nem véletlen, hogy a tolnai szurkolók egyre többet beszélnek a régi szép időkről, amikor futószalagon szállított egyre jobb eredményeket a város NB I-es csapata.

A hasonló hangzatos sikerekre még várniuk kell, de már most elmondhatják, jó úton halad az egyesület. A Tolna-Mözsi NLK a harmadik helyen végzett a nemrég véget ért kispályás bajnokságban, ami azért is nagy baj, mert ősszel még csapatversenyzőként lemaradt a mezőnyről. A sok munka és a sok edzés meghozta gyümölcsét, tavasszal pedig nem egy nagycsapat orra alá zúztak a tolnai lányok - az ezüstérmes Madocsát is legyőzték. Végül 20 pontos hátrányt ledolgozva megszerezték a harmadik helyet, a mindent eldöntő döntő mérkőzésen pedig 1-0-ra legyőzték a Szekszárdi Amazonok csapatát.

Legnagyobb sikerét a junior korosztály érte el a Balatonfüzfőn rendezett nemzetközi tornán. Folk György tanítványai az első helyen végeztek az ifjúsági mezőnyben hat dán és négy magyar klub előtt. Szintén nagy sikerrel zárult az Egerben megrendezett Cestus Kupa, ahol a klub ifjúsági és utánpótlás csapata végzett az élen. Előbbi a második, utóbbi a negyedik helyet szerezte meg az erős mezőnyben. A gárda látványos játékával alaposan meghódította a szervezők szívét, akik különdíjjal jutalmazták a tolnaiakat. A legjobb kapus Blesz Nikoletta lett, míg a legjobb mezőnyjátékos Varga Adél lett. A tolnaiak egy negyedik és egy második hellyel jutalmazták a Pünkösd Kupán Szekszárdon. A második alkalommal megrendezett versenyen a felnőtt mezőnyben nyolc csapat, köztük a Veszprém, a Pécsi MSC futsal csapata, vagy a Mohács, míg az ifjúságiak mezőnyében három klub (Veszprém, Zomba) küzdött az első helyért. A felnőttek között elért negyedik hely több mint biztató a jövőre nézve, míg a serdülőknél az ezüstérem jól kiegészítette az addig összegyűjtött kollekciót. A különdíjakig a tolnaiak is bejutottak, a felnőtteknél Marosi Julianna, míg a serdülőknél Blesz Nikoletta lett a legjobb kapus.

Ami a jövőt illeti: a felnőtt megyei bajnokság, a klub ősztől az NB II-es U-15-ös pályázati bajnokságban vesz részt, és továbbra is rendszeres résztvevője lesz a különböző utánpótlástornáknak. Arra a kérdésre, hogy lesz-e még valaha sikeres NB I-es csapata a Tolnának, Simon Ferenc elnök csak annyit fűzött hozzá, hogy most az utánpótlás nevelésén van a hangsúly, de azt sem zárta ki, hogy néhány év múlva már az élvonalban lesz. repülési. a Tolna-Mözsi NLK. Nincs okunk kételkedni szavaiban, hiszen alig fél év alatt már bebizonyosodott, hogy a tolnai női labdarúgás szép jövő előtt áll.

A sikereken felbuzdulva komolyabb célokat tűztek ki a 2003/2004-es bajnoki évre:

bejutottak a MALL által meghirdetett U-15-ös országos bajnokságba, ahol a félidőben csoportjuk második helyén álltak.

Az ősz folyamán több tornán vettek részt, amelyeken az egyesület eredményesen szerepelt:

  • JÁD Kupa - országos kispályás torna ifjúsági kategória 2. hely
  • AL-KO Kupa Szentesi utánpótlás klub 4. hely
  • Mikulás Kupa Budapest-tinédzser torna 3. hely
  • Mikulás Kupa Szeged-ifjúsági torna 1. hely
  • 2. helyezés az Ercsi felnőtt táncházban

A Tolna-Mözsi Futsal Sportegyesület idén is jó eredménnyel indult, a Gyulán rendezett teremtő tornán versenyző lányaik 4., míg ifjúsági és felnőtt csapataik 2. helyezést értek el.

A Tolna-Mözsi Futsal Sportegyesület mára eljutott oda, hogy a hazai női labdarúgáson belül országos hírnévre tett szert az egyesület, és a TOLA-MÖZS név ismét jól cseng a sportágban. Ezt bizonyítja, hogy az egyesület képviselteti magát a MALL Női Szakosztályának versenybizottságában, hiszen öt játékosuk meghívásával a különböző válogatottakba a női bajnokság 20. évfordulója alkalmából rendezett gálán. labda.

számos verseny

Tolna-Mözsi Futsal Sportegyesület 2015-ös eredményei

  1. női nb I 1 hely 100 %-os teljesítménnyel
  2. ffi nb 2 15/8 hely 5 győzelem-4 döntetlen- 5 vereség
  3. lány u 14 országos csoportelső 100 %-os teljesítménnyel 11 győzelem-0 döntetlen-0 vereség 89 lőtt-12 kapott gól
  4. lány u 16 országos csoportmásodik-továbbjutó hely, 6 győzelem, 0 döntetlen, 3 vereség
  5. lány futsal u 18 országoscsoportelső 4 pont előnnyel, 8 győzelem 2 döntetlen, 2 vereség
  6. fiú futsal u 17 országos csoportmásodik-továbbjutó hely 3 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség
  1. fiú u 9 megyei(lány) csapat 1 hely 5 győzelem 1 döntetlen, 0 vereség
  2. A fiúk 11 megyei fiú csapatcsoportjában a 3. helyezés nem jelent továbbjutást. 2 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség (3 mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint az előzőek) lánycsapatuk 4. hely 2 vereség, két döntetlen 5 vereség.obm
  3. fiúk u 13 megye, a "B" csapatuk 1. helyezett, az "A" csapatuk 2. helyezett lett ugyanebben a csoportban! Mindkét csapat feljutó helyen telel. Lánycsapatuk az utolsó helyen áll: 0 győzelem, 0 döntetlen, 9 vereség (itt a fiúk sokkal erősebbek!).
  4. fiúk u 15 megyei csoport utolsó nem feljutó hely 0 győzelem, 3 döntetlen, 5 vereség itt három meccsel kevesebbet játszottak, mint az előttük álló csapatok.
  5. fiú u 17 megyei 1.hely 7 mérkőzés-6 győzelem, 1 vereség 66 lőtt gól-22 kapott gól

Magyar kupa sorsolás

Egyetemi rangadó a férfiaknál!

Ez az első év, amikor a másodosztályú csapatoknak nem volt kötelező a kupába kerülniük, így a Magyar Kupa sorsolásában nem volt érdekelt a teljes mezőny. A 10 NBI-es csapat mellett a 38 másodosztályú csapatból 13 döntött úgy, hogy elindul a sorozatban, így összesen 23 csapat várta, hogy mit tartogat számukra a Fortuna. Az első körben azokat választották ki, akik tavaly bejutottak a legjobb 8 közé. Ez idén hat csapatot érintett, a Fradi ugyanis nem jutott be a tavalyi legjobb 8-ból, a BME pedig megszűnt. (Az egyetemisták neve az NBII-es bajnokságban megtalálható, de idén más sportszervezet égisze alatt versenyeznek) A maradék 17 csapatot 7 párba sorsolták. A maradék három csapat szerencsésnek érezte magát, hiszen rögtön előnyként jutott a második körbe. Ez a három szerencsés a Csenger és az NBI két újonca, a Dunaújváros és a Békéscsaba. A legjobb 16 közé kerül a 6 mag, a 7 második és a 3 kedvenc.

Az első körben elkerülték egymást a divízió I-es csapatok. Az Újpest Futsal járt a legrosszabbul, hiszen nemcsak nehéz ellenféllel találkoztak, hanem hosszú utat is meg kellett tenniük. A két újonc, a REAC és az Airnergy azonnal magas szintű első osztályú ellenfelet kapott, így ízelítőt kaphat a két klasszis közötti különbségből. Bármelyik továbbjutás nagy bravúr lenne. A fővárosban rendezik meg az egyetemi presztízsgyűlést. A BME az ELTE-BEAC ellen játszik. A győztes meccsen dől el. Ha egy NBII-es csapat találkozik egy NBI-es csapattal, akkor egy döntetlen is elegendő az alacsonyabb osztályú csapat nyeréséhez. A hivatalos játéknap szeptember 24.

1. forduló:

ZTE-GÖCSEJ SK - ÚJPEST FC-220 VOLT

REAC SISE FUTSAL - SWIETELSKY- HALADÁS VSE

AIRNERGY FC - ARAMIS SE

BRAND MISSION TOLNA-MÖZS - MMSZ SE Monor

BME FC - ELTE-BEAC

DEAC - VASAS FUTSAL

KINCSEM LOVASPARK SE - KASTÉLYDOMBI SE Monor

Előnyerők: PIONEERS VFC, DF RENALPIN FC, CSENGER

Kiemeltek: UTC FUTSAL TEAM SZEGED, RÁBA ETO, MVFC-BERETTYÓÚJFALU, BÁBOLNA NATURAL MEAT FC, 1. FUTSAL CLUB VESZPRÉM, RUBEOLA FC CSÖMÖR

A hölgyeknél egyszerűbb volt a képlet, mivel 15 sportszervezet nevezett összesen. A címvédő Astra egyedüli kiemeltként majd a második körben kapcsolódik be, míg a többi 14 együttest hét párba sorsolták. A hét továbbjutó az Astrával kiegészülve alkotja majd a legjobb 8 mezőnyét. Az első fordulóban két olyan párosítás van, ahol két első osztályú együttes csap össze. AZ újonc Hajdúböszörmény az ELTE-BEAC-t látja vendégül. A BME a DVTK Vénuszt fogadja. Utóbbi párosításnál érdekesség, hogy a bajnokságban is egymás ellen kezdenek. A hölgyeknél a férfiakhoz hasonlóan a továbbjutó kiléte egy mérkőzésen dől el. Ha NBII-es találkozik NBI-es csapattal, akkor az alacsonyabb osztályúnak elég a döntetlen a továbbjutáshoz. A hivatalos játéknap szeptember 6.

1. forduló:

KALAFA-ÚJBAROK SE - TOLNA-MÖZS FSE

TOLLE SZEKSZÁRDI UFC - BRAND MISSION TOLNA-MÖZS

ZTE-GÖCSEJ SK - RÁBA ETO

HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI TE - ELTE-BEAC

OBSITOS SE - UNIVERZUM

MVFC NŐI BERETTYÓÚJFALU - DEAC

BME FC - DVTK-VÉNUSZ

BARÁTSÁG KUPA

AZ U15-ÖS CSAPATUK HATALMAS MEGLEPETÉSRE MEGNYERTE A TORNÁT.

Résztvevő csapatok: ZFK Kalemegdan (Szerbia), Champions Futsal Club Subotica (Szerbia), TMFSE NB II, TMFSE U 15

A szerb-magyar barátság jegyében villámtornára került sor a tolnai sportcsarnokban. Az augusztusi Thelena Kupára késve nevezett belgrádi csapatot és a jó barátoknak mondható szovátai lányokat látták vendégül egy kis focizásra. Eredetileg csak az NB II-es csapat vett volna részt a rendezvényen (mivel ők most hosszú bajnoki szünetet tartanak), azonban az edző úgy gondolta, hogy ezen a tornán a "kicsiket" is kipróbálhatják, ezért kérte, hogy az egyesület is részt vehessen . Rajta kívül nem sokan gondolták volna, hogy a Tolna-Mözsi Futsal Sportegyesület ilyen jól teljesít.

Kupa győztes.

Az első meccset NB II-es játékosaik vívták a Mitya ellen. Sajnos a lányok az öltözőben felejtették, sőt megemésztették a vasárnapi ebédet, de az eredmény sima vereség lett. (Nehéz játékot is megemésztettek.) Ezt követően az U 15-ösök is a felnőtt játékosokból álló Kalemegdan pályán léptek pályára. Sokszor szemet gyönyörködtető, taktikus játékkal verték meg a futsal éppen ismerkedő ellenfelüket. A vesztesek a harmadik helyért játszottak, míg a győztesek a döntőben folytatták.

A bronzmérkőzésen szerencsére egészen más tolnai csapatot láthattak a nézők. Sajnos itt is vereséget szenvedtek, de így is ki lehet szállni, még ha nem is kellemes.

A döntő sima volt. Színvonalas mérkőzésen győzte le fiatal csapata a néhány évvel idősebb szabadkaiakat. Összességében elmondható, hogy kellemes délutánt töltöttek el. Ez jó ráhangolódás volt az esti Tolna-Berettyó NB I-es mérkőzésre, amelyet szerencsére megnyertek lányaik, ezzel fontos lépést tettek a felsőházba jutás felé.

Külföldi barátaikat magyar gulyással vendégelték meg. Tolna (szerbül) a hajába dúdolt hálájuk kifejezéseként.

BARÁTSÁG KUPA végeredmény:

1. Tolna u 15

2. Bajnokok Futsal Club Szabadka

3. ZFK Kalemegdan

4. Tolna NB II

A győztes csapat tagjai: Steinbach Eszter, Gősi Natália, Horváth Klaudia, Heitzmann Nikolett, Buchmüller Petra, Csigi Eszter, Krascsenics Petra, Krascsenics Csilla, Maláti Gréta, Csákvári Alexandra, Orbán Rebeka. (Reméli, hogy néhány év múlva a felnőtt csapatuk is megerősödik.)

Futsal nyár a nemzetközi kapcsolatok jegyében

Szerbia, Dánia, Ukrajna, Venezuela, Olaszország, Románia, Szlovákia, Bosznia-Hercegovina, Oroszország - ezen országok csapatai a Tolna-Mözsi Futsal Sportegyesület különböző korosztályos csapataival játszottak a nyár folyamán! Volt futsal és füves pálya is.

Miután az u 13 és u 15 lányok megnyerték a Telki Bozsik Intézményprogram országos döntőjét (cikk: tolnafutsal.hu), kirakatcsapatuk pedig a női futsal NB I-es 2. helyezést ért el az országos bajnokságban (cikk) : tolnafutsal .hu ), kinyílt a világ a futsal fiúk és lányok előtt.

Egy szerbiai, szabadturnai kirándulással kezdődött, ahol a helyi Champions Futsal Club Subotica korosztályos csapataival mérkőztek meg. (cikk: tolnafutsal.hu) Aztán Olaszországba menet ukrán barátaik (Belichanka U.P.) meglátogatták őket meccsre. Női felnőtt csapatuk augusztus 6-9 között az orosz (ukrán) futsalnyelv szépségeivel barátkozik.

Mindeközben az U-13-as fiúk és lányok, valamint az U-15-ös lányok részt vettek a Balaton-Kupán Balatonfűzfőn, ahol a dán női futballkultúrát tanulmányozhatták. (cikk: tolnafutsal.hu)

Az U11-es fiúk és az U15-ös lányok egy hétig szerepelhettek a kaposvári Utánpótlás Labdarúgó Fesztiválon. Itt többek között az Academia Venezolana de Fútbol P.C. csapatával is versenyezhettek. (cikk: tolnafutsal.hu)

Augusztus 18-19-én pedig felnőtt női és férfi csapatot láthat saját közönsége a Thelena - Cup nemzetközi tornán.