szombat, 24 márc. 2018
Te most itt vagy:

Ha még nem döntött az1%-ról!

Az utánpótlás nagypályás bajnokságban már két mérkőzésen is túl van u 16-os csapatunk. MINDKÉT MÉRKŐZÉST MAGABIZTOSAN NYERTÉK. Beszámolók nemsokára.

 

Bővebben...

Eseménynaptár

March 2018
M T W T F S S
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
April 2018
M T W T F S S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Ki olvas minket

Oldalainkat 49 vendég böngészi

Statisztika

Tartalom találatai : 676246
Kezdetek
Írta: Ulrich István   

A kezdet rendkívül nehéz volt. Mintegy 15-20 főből álló, nagyon fiatal /12-14 éves/ lányokkal kellett elkezdeni a felkészülést az egyetlen versenyzési lehetőséget biztosító megyei kispályás bajnokságra, ahol felnőtt csapatokkal szemben kellett felvenni a versenyt. Célkitűzésünk nem lehetett más, mint a tisztes helytállás, a csapatépítés, egy majdani sikercsapat alapjainak lerakása. Részt vettünk néhány tornán /Kadarkút: országos torna, szentesi teremtornák/, amelyeken jelentős sikereket még nem tudtunk elérni. A megyei bajnokságot őszi utolsóként zártuk. A „kudarcok ellenére” játékunkban már voltak biztató jelek. Folk György pedagógiai és szakmai felkészültségének köszönhetően egyre inkább egy összeforrott, fejlődőképes csapat kezdett kialakulni.

A 2003-as esztendő igazolta, hogy kitartással, következetes munkával a vártnál előbb is lehet komoly eredményeket elérni:

- a megyei bajnokságban az őszi utolsó helyről a bronzérmet sikerült megszerezni

 

 

- FOX-KIDS Kupa regionális döntő 2. helyezés

 

 

- Szekszárdi Pünkösd Kupa felnőtt 4., serdülő 2. helyezés

- Cretus Kupa /Eger/ ifjúsági 4.,serdülő 2. helyezés

 

 

- az év legnagyobb sikerét a Balatonfüzfői nemzetközi torna megnyerésével érte el a csapat

 

 

Résztvevők

                  „A” csoport                                                  „B” csoport

 

                  1. Jyllinge 1                                                  1. Jullinge 2

                  2. Viktória 1 (Szombathely)                          2. Olimpia (Budapest)

                  3. Svenstrup                                                 3. RMS Hormsyld

                  4. Tolna                                                        4. Csibészke (Peremarton)

                  5. CIK Christianshava                                   5. Siófok

 

Tolnai Népújság cikke:

A régi sikerek nyomában
Női labdarúgás: fél év alatt bizonyított a Tolna-Mözsi NLK

  Alig fél éve alakult meg a Tolna-Mözsi Női Labdarúgó Klub, de ez a rövid idő is elegendő volt hozzá, hogy az egyesület felhívja magára a figyelmet. Az elsősorban utánpótlás-nevelésre specializálódott klub ifi és serdülő csapatai sorra érik el a jó eredményeket a különféle meghívásos tornákon, míg a nevében felnőtt – a gárda átlagéletkora 14 év – csapat a megyei kispályás bajnokságban bronzéremmel tette le névjegyüket. Talán nem véletlen, hogy a tolnai szurkolók egyre többet emlegetik a régi szép időket, amikor a város NB I-es csapata futószalagon szállította a jobbnál-jobb eredményeket.

A hasonló visszhangos sikerekre ugyan még várni kell, de azt már kijelenthetjük, hogy az egyesület jó úton jár. A Tolna-Mözsi NLK a nemrég befejeződött kispályás bajnokságban harmadik helyen zárt, ami azért is nagy dolog, mert ősszel még sereghajtóként kullogott a mezőny mögött. A rengeteg munka, a sok edzés azonban meghozta eredményét, s tavasszal már nem egy nagycsapat – az ezüstérmes Madocsát is legyőzték – orra alá törtek borsot a tolnai lányok. Végül húsz pontos hátrányt ledolgozva csípték el a harmadik helyet, úgy, hogy a mindent eldöntő utolsó mérkőzésen immáron esélyessé előlépve a Szekszárdi Amazonok csapatát győzték le 1–0-ra.

Az utánpótlás korosztály legnagyobb sikerét a Balatonfüzfőn rendezett nemzetközi tornán érte el. Folk György tanítványai a serdülők mezőnyében hat dán és négy magyar klubot megelőzve végeztek az első helyen. Ugyancsak nagy sikerrel zárult számukra az Egerben rendezett Cestus-kupa, ahol a klub serdülő és ifjúsági együttese egyaránt az élmezőnyben zárt. Előbbi a második, utóbbi a negyedik helyet szerezte meg az erős mezőnyben. A gárda látványos játékával alaposan belopta magát a szervezők szívébe, akik két különdíjat is a tolnaiaknak ítéltek oda. Blesz Nikoletta lett a legjobb kapus, míg Varga Adél a legjobb mezőnyjátékos elismerést hozhatta haza. Egy negyedik és egy második hely lett a jutalmuk a tolnaiaknak a szekszárdi Pünkösd-kupán. A második alkalommal összehozott viadalon a felnőttek mezőnyében nyolc csapat indult, köztük a Veszprém, a Pécsi MSC futsal együttese, vagy a Mohács, míg a serdülőknél három klub (Veszprém, Zomba) hadakozott az elsőségért. A felnőtteknél elért negyedik hely több, mint biztató a jövőt illetően, míg a serdülők ezüstérme jól illett az addig összegyűjtött kollekcióba. A különdíjakból ezúttal is kijutott a tolnaiaknak, a felnőtteknél Marosi Julianna, míg a serdülőknél Blesz Nikoletta lett a legjobb hálóőr.

Ami a jövőt illeti: a felnőtt megyebajnokság mellett a klub ősztől részt vesz az NB II-es U-15-ös nyújtott pályás bajnokságban, s továbbra is rendszeres szereplője lesz a különféle utánpótlás tornáknak. Arra a kérdésre, hogy lesz-e valaha újfent sikeres NB I-es csapata Tolnának, Simon Ferenc elnök csak annyit fűzött hozzá, egyelőre az utánpótlás nevelésre fektetik a hangsúlyt, de nem zárta ki annak lehetőségét sem, hogy néhány év múlva már az élvonalban szerepeljen a Tolna-Mözsi NLK. Nincs miért kételkednünk a szavaiban, hisz alig fél év alatt már bebizonyították: szép jövő előtt áll a tolnai női foci

A sikereken felbuzdulva a 2003/2004 bajnoki évre komolyabb célokat tűztünk ki:

beneveztünk a MALL által kiírt U-15 országos bajnokságba, ahol a félidőben a továbbjutó második helyen álltunk csoportunkban.

 


 

 

 

 

 

a megyei kispályás bajnokságot őszi elsőként zártuk, célunk a bajnokság megnyerése

 


 

 

 

Az ősz folyamán több tornán vettünk részt, amelyen sikeresen szerepeltünk:

-          JÁD Kupa –országos kispályás torna ifjúsági katagória 2. helyezés

-          AL-KO Kupa Szentes-ifjúsági teremtorna 4.helyezés

-          Mikulás Kupa Budapest-serdülő teremtorna 3. helyezés

-          Mikulás Kupa Szeged-ifjúsági teremtorna 1. helyezés

-          Ercsi felnött teremtorna 2. helyezés

 

Szép eredményekkel kezdtük az idei esztendőt is, Gyulán rendezett teremtornán sredülő lányaink 4.,míg ifjúsági és felnőtt csapatunk 2. helyezést értek el.

 

Mára már elértünk arra a szintre, hogy a hazai női labdarúgás berkein belül egyesületünk országos hírnévre tett szert, a sportágban újra jól hangzik a TOLA-MÖZS név. Bizonyítja ezt, hogy a MALL Női Szakág versenybizottságában az egyesület képviselteti magát, valamint a női labdarúgás 20 éves jubileuma alkalmából rendezett gálán a különböző válogatottakba öt játékosunk kapott meghívást.