szerda, 24 jan. 2018
Te most itt vagy:

Ha még nem döntött az1%-ról!

Fadd-Tolna-Mözsi FSE edzőmeccs két csapata.

 

 

Köszönjük a lehetőséget, hogy játszhattunk egy jó meccset a faddi sportkomplexumban. Gratulálunk a vezetőknek és mindenkinek aki részt vett a létesítmény fejlesztésében!

Eseménynaptár

January 2018
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
February 2018
M T W T F S S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Ki olvas minket

Oldalainkat 15 vendég böngészi

Statisztika

Tartalom találatai : 662544
Edzőtábori beszámolók.
Írta: Ulrich István   
Augusztus 22-től 26-ig a női NB-I és női NB-II keret tagjai az évek óta már hagyományos balatonboglári edzőtáborban készültek az elkövetkező bajnoki évre. A megérkezés napján a PLATÁN SZÁLLÓ-ban a szobák kiosztása és elfoglalása után Simon Ferenc elnök úr /a táborvezető/ rövid tájékoztatóján a tábori rendet, az edzőtáborozás célját, az elkövetkező napok feladatait ismertette. Utána a kettéosztott keretek a két vezetőedző által kijelölt külön helyszínen /1 keret a helyi Sportcsarnokban, a 2 keret a helyi strand területén másfél órás edzésen vettek részt/. Ezt követte a jól megérdemelt vacsora és a 22 órás takarodóig szóló szabad kimenő. Klikk a Bővebben gombra és érdekes beszámolókat olvashatsz.
 

A soron következő napok programja a 07:00 órai ébresztő utáni 07:30 órai reggeliből, majd a délelőtti másfél órás strandi és Templom-dombi, illetve Sportcsarnokbeli edzésből állt. 12.00 órakor bográcsos ebéd, majd 15:00 óráig kötelező csendes pihenő következett. Ezután a keretek cseréjével ismételten strandi és Templom-dombi, illetve Sportcsarnokbeli másfél órás edzés volt a program. 19:00 órakor a táborlakók a vacsora elfogyasztásában jeleskedtek, majd a takarodóig szólóan szabad kimenőt kaptak a lányok. A napi háromszori meleg étkezés biztosításában a 4 fős kiszolgáló személyzet szorgoskodott. Az éjszakai lámpa-oltást követően gyakran kihallatszott a szobákból a jókedvű zsivaj. Az öt nap során 35 oC fok feletti hőmérséklet és szikrázó napsütés volt jellemző, ez nagyban megnehezítette a táborlakók életét. Csütörtökön délután a Sportcsarnokba az 1 kerethez érkezett ellenfélként a /már több esetben kiváló edzőpartnernek bizonyult/ MARLEY Zrt. férfi kispályás csapata és kimerítő edző mérkőzést vívott a két csapat. Utána közös vacsora keretében tovább mélyült a sportbarátság. A táborozás utolsó napján a két keret egymás elleni edző mérkőzése a két vezetőedző számára fontos szakmai kérdésekre adott választ, kialakították a végleges NB-I és NB-II kereteket és elosztásra kerültek az NB-I keret /12 fő/ játékosai között a mez-számozások is.

A tábor zárásaként Simon Ferenc elnök úr többek között elmondta, hogy az edzőtáborozás elérte a kívánt eredményt, az újoncok kiválóan beilleszkedtek, a régiek szívesen befogadták az újonnan érkezőket. Nagyon jó hangulatban teltek a napok. A kis „szobai rendbontás” megbocsátható volt, döntően mindenki betartott az előírtakat. Az évekkel ezelőtti Magyar-Kupa és bajnoki MLSZ OKLEVÉL-ek kőrbeadásával jelezte, hogy a múlt szép sikerei kötelezik a jelen szereplőit a minél jobb eredmények elérésére. A tavalyinál érettebb játékot és dobogós helyezést vár az elnökség mindkét kerettől. A vezető edzők kialakította két keret nem végleges, a napi élet diktálta változtatásokat megteszik, ha a változtatás indokolt. Az edzés látogatottság lesz az NB-I keret tagság elsődleges értékmérője. Csak munkahelyi, iskolai elfoglaltság, illetve sérülés lesz az egyedüli indok a távollétre. Ki milyen alázattal áll a munkához, olyan szereplési lehetőségben részesül. A bajnokság szeptember végi kezdete előtt mindkettő keret számára a közeljövő feladatai között szerepel egy a budapesti /Kőbányai/ és a saját THELENA tornán való szereplés. A bajnokságokba történő NEVEZÉS-ek az MLSZ felé megtörténtek a többi a játékosokon múlik.
 
Szekér Anita így élte meg az edzőtábort:
 
Labdarúgó "pályafutásom" alatt ez az edzőtábor volt a legfantasztikusabb mind közül. Nem azért kezdtem így az élménybeszámolóm, mert bárkinél is be akarnék vágódni, hanem azért, mert ezek a tények. Bevallom picit megijedtem mikor megtudtam, hogy többágyas szobák lesznek, mivel alapjáraton én végigalszom az edzőtáborokat. De amikor megérkeztünk Anikóval elszállt minden ijedtség. Körbenéztünk a szállón és örömmel tapasztaltam, hogy nem lesznek "lakótársaink" - pókok - sem a szobákban sem a fürdőben. Úgy hallottam tavaly elég sok volt belőlük, és nem mindenki kötött velük mély barátságot. Miután elfoglaltuk a szobákat, a "bázison" ( ebédlő ) eligazítást kaptunk : Simon Feri bá köszöntött minket, majd elmondta az 1. és 2. keret programját illetve a szabályokat, amiket általában egy edzőtáborban be kell tartani. Mondom, általában... Surprised

Nem akarom napra lebontani a történteket, mert akkor oldalakat tudnék írni, a honlap pedig nem biztos, hogy elbírná, mert ha én beszélni kezdek.. Cool a lényeg az, hogy amit hallottam mielőtt csapatot váltottam volna, az mind igaz : értem ezalatt például a vezetőség hozzáállását, az odaadó munkát, a törődést a játékosok felé. "Bogi anyu" és Csilla által úgy éreztem magam, mint egy gyerektáborban műanyag tányérok, színes műanyag poharak, hazai ízek - gazdag reggeli, paprikás krumpli, lecsó, pörkölt, szilvás gombóc, spagetti, rengeteg gyümölcs, minden mi szem s szájnak ingere. Mindenki kivette a részét ilyen vagy olyan formában. Igaz, hogy a kávéért "meg kellett küzdenem" - ugye csilla? Sealed - de megérte. Életben tartott, mert Zoli bá igencsak megdolgoztatott minket.

Délelőtt szabadtéri, "strandi edzés" volt - nem, "sajnos" nem fürdés és napozás, hanem kőkemény futás, kötelezés, erősítés vagy templom mellett emelkedőn való futás különböző méretű lépcsővel megspékelve. Néhány járókelő kedvesen mondta, hogy "jó edzést és kitartás". Mi kitartottunk : véleményem szerint mindenki kihozta magából a maximumot - még "Sanyi" (Molnár Eszter ) is, aki töredékét mutatta a hisztinek :o) Délután a sportcsarnokban edzettünk ( ami számomra nem volt ismeretlen, mert a lábtenisz válogatottal ott készültem az Eb- re. Ez csak egy plusz info volt, bocsánat :o) ) Visszatérve a teremre : elég változatos, taktikailag és technikailag is jól felépített edzéseink voltak. Edzőmeccsen kijött pár hiba, mivel új dolgokat tanulunk és újra fel kell építeni a csapatot, de a bajnokság kezdetére ezeknek már nyoma sem lesz :o) Úgy gondolom Zoli bá hamar megtalálta a közös hangot a lányokkal. Az utolsó délelőtti edzésen kicsit beszélgettünk ki hogy érzi magát, saját teljesítményéről stb stb.Kommunikáció nélkül "káosz" lenne, szerintem ez is mutatja, hogy jó szakember ( ha lehet ilyet írni )

A 2. keretnek hasonló edzést tartott Gyuri bá, arról inkább ők tudnának beszélni.
Amikor tehettük kihasználtuk a Balaton hűs vízét, ugyanis 100 fok volt. Megváltás volt mikor megérkezett Erzsike ( a legjobb masszőr a világon ) - mindenkinek nagy szüksége volt rá, mert igencsak megdolgozták izmainkat.
A már jól megszokott "kiszökés" is megtörtént, bár "Mi", az 1. keret pár tagja az utolsó estén legálisan toltuk ki a takarodó idejét- természetesen engem "vetettek" az "oroszlán barlangja" elé.. Smile Egy szónak is száz a vége : Tolnát valóban a közös munka, a csapatszellem, az egymás iránti tisztelet és a közös cél jellemzi mind a vezetőség, mind a játékosok és nem utolsó sorban a meccsre kilátogatók részéről is, akik elősegítik a csapat sikerét évről évre. Ez az edzőtábor újra hitet adott nekem, és gőzerővel azon leszek, hogy hasznára váljak a csapatnak. Bizton álíthatom : jó döntést hoztam / hoztunk..
" Bogiiiiiii..most akkoooo mi van? Lesz kakaó? És Hóka Móka...kacagás? Fekszem az ágyooooon.. " Ezeket a mondatokat csak a" mi szobánk érti", de úgy gondolom pont illő befejezése a beszámolómnak Wink
Így sikerült Szekér Anita élménybeszámolója, remélem mindenki örömmel fogadja majd.
 
Gancer Hajni és Kosztyi Kata is klaviatúrát ragadott és bitekben megírta élményeit.
 
Egyszer volt,hol nem volt,volt egyszer két szomszéd (Ganczer Hajni, Kosztyi Kata),akik elhatározták,hogy elindulnak az Óperenciás tengeren is túlra, pontosan Balatonboglárra, ahol a csapat edzőtáborozott. Hetek óta erre készültünk, nagyon vártuk már,és végre eljött a nagy nap : Augusztus 22. – a tábor kezdete. Lássuk tehát, hogyan is telt a két jómadár hete a „nagyokkal „ és a „kicsikkel”Cool
 
Ganczer Hajni, alias „Hejni, Gyagyáás, Tökifej..stb .-(csupán csak pár név azok közül, amit az edzőtábor előtt, illetve során kaptamCool ).:
4 év után ismét azokkal tölteni a hetet, akik mellett felnőttem, és akikkel együtt játszottam anno, bevallom…hatalmas érzés volt
Cool Talán emiatt is voltam annyira izgatott,és vártam annyira az edzőtábort,mint még talán soha a pályafutásom során.
A nyár egyik legmelegebb hetét fogtuk ki, nem hiába mondogattuk indulás előtt ,hogy „mind meghalunk”
Laughing  Bizony nem is volt nagyon 35 fok alatt a hőmérő, mi mégis keményen ,(és jókedvűen) dolgoztunk, és mind az első, mind a második keret becsülettel csinálta az edzők által előírt feladatokat. Én személy szerint Zoli bácsi edzésein vettem részt, az első keret többi tagjaival együtt: Bogii, Edóó,Anita,Anikó,MÓkagyagyiiWink, a „hugomWink” Zsuzsika és az Eszterek valamint a Renik társaságábanWink))
A délelőttök folyamán  mindig a kinti edzésé volt a főszerep…és bár sokszor vonzott minket a Balaton, sajnos csak a „hatalmas fáááák „-ig jutottunk
Cool na meg a templom lépcsőjére…a hét során pontosan 72xEmbarassed Mely után bizony jól esett Erzsike gyúrása Emelett megtanultuk, mi is az a halálfutás…amely alatt a csapat pár tagja (jómagam isFoot in mouth) versenyzett, hogy ki tud nagyobbat esniCool  Győztest végül nem hirdettünk, de biztosítok róla mindenkit , hogy nagyon szép és egyedi „hasasok” születtek.Cool A délutáni edzésekre helyszíncsere történt a „kicsikkel”, és mi vonultunk be a csarnokba…Zoli bácsi elsősorban a taktikára, technikára, kapuralövésekre helyezte a hangsúlyt, míg csütörtökön Bogii kollégáival (a máár jól bevált ellenfelünkkel) játszhattunk egy edzőmeccset.
Mielőtt bárki is azt hinné, hogy csak edzésből edzésből és edzésből  állt ez az 5 nap…nagyot téved…Rengeteget nevettünk együtt, énekelgettünk („fekszeeeem az ágyoooon
Tongue out”), gyagyáskodtunkSealed, fürödtünk a Balatonban,és persze véghez vittünk egy-egy csínytevést, ami az ilyen edzőtáborokban elengedhetetlen….A hetet pedig egymás elleni focival koronáztuk meg, mely után könnyes búcsút vettünk egymástól,egészen keddig, amikor is folytatjuk a felkészülést a hamarosan kezdődő bajnokságraCool
 
Egy kis élménybeszámoló a "kicsiktől" SmileÚjoncként rám hárult ez a nemes feladat h élménybeszámolót írjak így hát megpróbálkoztam pár sorral.Yell Őszintén szólva indulás előtt volt bennem kissebb-nagyobb félelem,hogy milyen lesz az  új közösség, vajon nehéz lesz e beilleszkedni,hisz egy összeszokott társaságba bekerülni nem olyan egyszerű (főleg, hogy akikkel egyszobába kerültem mind életrevaló, és páratlan logikájú.. ( az utóbbi lehet ,hogy csak a Csengére vonatkozik Cool. Igyekeztem a helyzetet legmegfelelőbben megoldani és remélem sikerültCool Egy kicsit részletesebben a napokról :
 
Napjaink korai -7:00- keléssel kezdődtek (természetesen nem aludtunk el soha). Reggeli, edzés, ebéd és a nap legjobb része a csendespihenő következett. Ebben az időben kipihenhettük az edzéseket és a soha meg nem történt éjszakába nyúló beszélgetéseket. Délután ismét edzésen kűzdöttünk,mely után az első cél a BALA volt :) Vacsora után kihasználtuk a 22:00-ig tartó kimenőt melyet utolsó napra sikeresen letornáztunk 21:00-ra
Tongue out
Az edzések : délelőttönként a teremben edzettünk, változatos és fárasztó edzéseket tudhattunk ott magunk mögött főleg, hogy kint 35 a teremben 45 fok volt( természetesen Gyuri bácsit ez mind meg sem hatotta
Cry.A teremlehetőség minden pillanatát megragadtuk arra, hogy valami újat,és fárasztót csináljunk. A délutáni edzések a strandon zajlottak. "Élmény" volt nézni a napozókat és a strandolókat, de ők ösztönöztek arra, hogy csináljuk gyorsan és inkább "élvezzük a szenvedést", mert úgy gyorsabban megy az idő és mi is az ő körükbe csatlakozhatunk.
Véleményem szerint ezen rövid idő alatt rengeteg tapasztalattal és élménnyel gazdagodtam, úgy ahogy az összes "kicsi". Pl.: - Megtanultam/tuk, ha a konzervre az van ráírva, hogy pácsó, akkor az nem máj és nem is pástétom, hanem pác-só. Bizton állítom, hogy Müller Zsófia megtanulta, hogy egy idegen embernek nem mond semmi leminősítő megjegyzést a szállásról vagy akármiről míg meg nem bizonyosodott róla, hogy a tulajjal beszél e vagy sem.
SurprisedMegtanultuk, hogy Gyuri bácsi utasításait ha akarjuk ha nem követni KELL!.

És végül így együtt…: Természetesen nem feledkeztünk meg a „felnőttekről” sem. A Feri bácsik odaadó munkájától kezdve, egészen Erzsike életmentő gyúrásáig..:)
Reggeli, ebéd, vacsora?! KIFOGÁSTALAN volt, ami köszönhető a két anyukának is,akik az egész hetet azzal töltötték, hogy velünk együttérezve szenvedtek és lelküket kitették, csak ők nem a pályán, hanem a tűzhely és a konyhaasztal fölött. Tehát a "kicsik" és „nagyok”nevében köszönjük, hogy egy ilyen remek edzőtáborban vehettünk részt, melynek sikerét mi sem mutatja jobban, hogy még haza se értünk,de a facebook üzenőfal tele volt azzal ,hogy: „mooooost akkoooor miii vaaaan?nem megyüüünk visszaaa?"
Innocent
 
Képeket a galériában találod!!!