hétfő, 22 jan. 2018
Te most itt vagy:

Ha még nem döntött az1%-ról!

1.    női nb I 1 hely 100 %-os teljesítménnyel

2.    ffi nb 2 15/8 hely 5 győzelem-4 döntetlen- 5 vereség

 

Bővebben...

Eseménynaptár

January 2018
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
February 2018
M T W T F S S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Ki olvas minket

Oldalainkat 27 vendég böngészi

Statisztika

Tartalom találatai : 662259
Vesta győzelem a VII Sporek Thelena Kupán.
Írta: Ulrich István   
A futsal-hungary már a torna másnapján frissen tudósított a tolnai eseményekről. A VII. Sporek Thelena Kupa győztese a Vesta Persecutor K és 3S lett.

 

 

 

A Sporek-Thelena Kupa első napja után kialakultak az elődöntő és az alsó-ház párosításai. Az "A" csoport küzdelmei a tolnai városi sportcsarnokban folytak, ahol a Tolna-Mözs, az Univerzum, az ELTE és a szerbiai Pancevo találkoztak egymással. A "B" csapat küzdelmei a szomszédos Bezerédj Szabadidőközpontban zajlottak, ahol a Vesta Persecutor K és 3S, a Galaxis NFE, a Miskolci Vénusz és a Tolna-Mözs II. csapatok párharcai voltak látthatók.


Mind a két színhelyen a papírforma jött be, ami abban volt észrevehető, hogy a tavalyi NB I-es rájátszásban résztvevő csapatok jutottak a torna "felső-házába". Így a holnapi elődöntő párosítások a következő képpen alakultak: Tolna-Mözs - Vesta Persecutor K és 3S, Univerzum - Miskolci Vénusz. A többi csapat az "alsó-házban" fog szerepelni, így ott Galaxis - Pancevo és Tolna-Mözs II. - ELTE mérkőzések lesznek.

A nap befejezéseként a csapatok egy közös vacsorán vettek részt a Hotel Thelena-ban, ahol a csapatok kedvük szerint keveredhettek, beszélgethettek egymással.


Eredmények:

Tolna-Mözs - ELTE  6-2 Galaxis - Miskolci Vénusz 3-5
Univerzum-Aramis - Pancevo 13-3      Vesta  - Tolna-Mözs II. 10-0
Tolna-Mözs - Univerzum-Aramis 1-3 Galaxis - Vesta 2-5
ELTE - Pancevo 7-0 Miskolci Vénusz - Tolna-Mözs II. 4-1
Tolna-Mözs - Pancevo 13-0 Galaxis - Tolna-Mözs II. 7-2
ELTE - Univerzum-Aramis 0-5  Miskolci Vénusz - Vesta 0-5 

A Sporek-Thelena Kupa küzdelmei a vasárnapi reggelen folytatódtak az alsóházi mérkőzésekkel.


Az első találkozón az Elte és a Tolna-Mözs II. párharcát láthatták a kilátogató nézők, amelyen az Elte magabiztosan, 7-1-re győzött a hazaiak ellen. A következő mérkőzést a Galaxis NFE és a Pancevo vívta. A találkozót Juhász Péter csapata könnyedén 7-2-re nyerte meg, a szerb csapat ellen.
Ezek után egy igazi „futsal-csemege" következett, hiszen a felső-ház első mérkőzésén az Univerzum és a Miskolci Vénusz játszott egymással, és a szurkolók idegeivel. 2-1-es Univerzum vezetésnél a budapestiek kapusa, Oláh Erika utolsó emberként szabálytalankodott Újvári Krisztina ellen, így a rutinos hálóőr a kiállítás sorsára jutott.
Helyét a kapuban Ganczer Hajnalka vette át, aki meglepően jó teljesítménnyel rukkolt ki a kapuban, s hatástalanított minden egyes borsodi támadást. Az eredményjelző táblán már nem változott az állás, így az Univerzum jutott a döntőbe.

A felső-ház másik ágán a Tolna és a Vesta Pesecutor K és 3S találkozott egymással. A mérkőzést a Vesta két friss játékossal kiegészülve könnyedén, 5-0-ára tudta megnyerni a hazaiak nagy-nagy bánatára. Ezáltal kialakult a döntő és a bronzmérkőzés párosítása is.

Eztán a csapatvezetők részére állófogadás következett, amelyet Simon Ferenc, a torna főszervezőjének pohárköszöntője nyitott meg.

A találkozók egy órától folytatódtak a Tolna-Mözs II. és a Pancevo párharcával, ahol a szerbek szoros mérkőzésen tudták legyőzni a hazaiak második csapatát.

A következő párharc az NB I-be feljutottak csatája volt, hiszen az Elte és a Galaxis találkozott egymással, az alsó-ház döntőjében.
A kapuk felváltva forogtak veszélyben, de a Galaxis kapusa, Almási Éva parádés bravúrokat bemutatva megtudta megőrizni kapujának „szűzességét". Ezzel szemben az Elte kapusának kétszer kellett a hálójába nyúlnia, így az ötödik helyet a Galaxis NFE szerezte meg.

Következett a bronzmérkőzés, ami hasonlóan alakult, mint a nyár elején lejátszott NB I-es bronzmérkőzésre. Szoros mérkőzésen a hazaiak tudtak győzni a Vénusz ellen.

Négy órától jött a torna fináléja, ami az NB I-es bajnokság döntőjét idézte a mezőny számára. Az Univerzumos lányok Lévay Andrea irányításának és Ferenczi Anna góljának köszönhetően megszerezték a vezetést, amelyet az „új szerzemény", Varga Adél tovább növelt egy okos góllal. A félidő előtt a budapestiek triplázni is tudtak, így 3-0-ás Univerzum vezetéssel vonultak szünetre a csapatok. A félidőben Várhidi Péter alaposan felrázta „alvó" csapatát, s elmondta észrevételeit a játékosainak. Kezdéshez a Vincze, Farkas, Vágó, Smuczer, Schumi ötös állt fel és kezdte meg „offenzíváját" az Univerzum kapuja ellen. A támadások meghozták a várt eredményt és nagyon hamar sikerült Vágó Fanninak megtörnie a székesfehérvári gólcsendet.


Ha egy szekér beindul... szokták ezt mondani, így ezt betartva nem sokkal később Smuczer Angéla is betalált ellenfele kapujába. A Vesta sort cserélt és Pádár Anita remek akció után máris gólt ünnepelhetett, 3-3. Ekkor kicsit magára talált a kétségbe esett Univerzum és néhány szép támadással jelezte, hogy még ők is a pályán vannak. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, amelyeket a kapusok ügyesen őriztek a támadások ellen. Elérkezett a 12. perc, amikor Dombai-Nagy Anett a félpályánál kapott labdát és egy fantasztikus szólót követően betalált Sipos Hajnalka kapujába, s így először a mérkőzésen a Vestánál volt az előny. A továbbiakban már nem született több gól, így a VII. Sporek-Thelena Kupa a székesfehérváriakhoz került.

Az ünnepélyes ceremónián Ragadics Ferenc, az MLSZ futsal bizottságának alelnöke volt a díjátadó.
A helyezések után a különdíjak jöttek, amelyek a következő eredményeket hozták:


Legjobb kapus: Molnár Eszter (Tolna-Mözs)
Legjobb tolnai játékos: Folk Zsuzsanna (Tolna-Mözs)
Legjobb játékos: Szekér Anita (Univerzum-Aramis)
Gólkirálynő: Pádár Anita (Vesta Persecutor K és 3S)
Legsportszerűbb játékos: Sipos Hajnalka (Univerzum-Aramis, Pancevo)

Eredmények:

ELTE - Tolna-Mözs II.   7-1
Galaxis NFE - Pancevo   7-2
Univerzum-Aramis - Miskolci Vénusz   2-1
Tolna-Mözs - Vesta Persecutor K és 3S   0-5

Tolna-Mözs II. - Pancevo   3-4
ELTE - Galaxis NFE   0-2
Miskolci Vénusz - Tolna-Mözs   1-4
Vesta Persecutor K és 3S - Univerzum-Aramis   4-3

Forrás: futsal-hungary.hu

Képeket a galériánkban vagy a futsal-hungary honlapján találod!