hétfő, 22 jan. 2018
Te most itt vagy:

Ha még nem döntött az1%-ról!

Bővebben...

Eseménynaptár

January 2018
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
February 2018
M T W T F S S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Ki olvas minket

Oldalainkat 59 vendég böngészi

Statisztika

Tartalom találatai : 662314
Arany és bronzérem Balatonfűzfőről.
Írta: Ulrich István   
Egyesületünk 13. alkalommal vett részt a balatonfűzfői nemzetközi labdarúgó tornán. Az állófogadáson amelyre a csapatok vezetői hivatalosak, meg is jegyezték a Dán vezetők, hogy a legrégebben résztvevő magyar sportegyesület a Tolna –Mözsi FSE. Volt már itt az Újpest, a Veszprém, A Viktória, a Csepel, az Olimpia a Szentes stb , de ilyen sokáig egyik csapat sem maradt meg. A Magyar csapatokat (női vonalon) az idén a PMFC és a Szeged  képviselte.
 

 
 
Egyesületünk az idei évben 3 csapattal képviseltette magát. Most először elvittük fiú csapatunkat is. A lányoknál u 15 és u 18 as korosztályban indultunk. Az összlétszámunk elérte a 45 főt.A fiúkról: a fiú csapatunkat azért neveztük erre a versenyre, mert az idei évben elkezdtünk velük is foglalkozni. Sajnos nem tudtunk nekik bajnoki szereplést biztosítani, és hogy ne maradjanak verseny nélkül a nagyobbakat (95) beneveztük erre a kupára. Sajnos mire eljött az ideje a szereplésnek a nagy fiúk közül sokan abbahagyták a sportolást. Felhívtam a szervezőket, hogy lemondjuk a szereplést, mert csak 3-4 évvel fiatalabb játékosaink maradtak. Ők azonban arra kértek, vigyük el a kicsiket mert nem az eredmény számít, hanem hogy nyaralhatnak egyet. Így is lett. A fiaink térdig értek a Dánoknak, de még a Magyaroknak is. Minden mérkőzésükön 10 gól körül kaptak úgy is hogy mindenki szívét , lelkét kitette a pályán és a Merkl Dani bravúrt bravúrra halmozott a kapuban. Biztos fájt a lelkük,de nem ez volt a lényeg. Öröm volt látni a közös reggeliket, a palacsintasütést, a bobozást, a strandolást és azt hogy életre szóló barátságok szövődtek a lányokkal. A Buchmüller Barna halászléjéről nem is beszélve. Mennyei volt.U 18-as lányok

 

Ebben a korosztályban már kétszer is megnyertük a tornát. Idén sem esélytelenül mentünk a viadalra. Sajnos csak négy csapat indult ebben a korcsoportban. Két magyar ( Tolna, PMFC és két dán. A végeredmény magyar fölényt tükröz. 1. Tolna-Mözs 2. Pmfc, 3 (Dán) 4. (Dán)
Azért nem volt ilyen egyszerű: első meccsünkön mindjárt egy döntetlennel nyitottunk , holott az ellenfél szinte át sem jött a félpályán. Nekünk pedig helyzet-helyzet hátán, de hát gól nélkül nem lehet nyerni. Második mérkőzésünkön aztán már gólok is voltak. Tolna- Dán 4:0
Közben a Pécs mindkét dán ellenfelét legyőzte így előnyre tett szert velünk szemben. Kedden a Balatoné volt a főszerep. Strandoltunk egész nap. Másnap aztán gyorsan kikaptunk a Pécstől, megvertük az egyik Dánt. Elúszni látszott minden. Már 5 pont hátrányunk volt velük szemben. És akkor eljött a csütörtök az igazság pillanata. Megvertük megint a Dánokat. Közben a pécsiek megtették azt a szívességet, hogy kikaptak a dánoktól. Így mi Magyarok egymás között dönthettük el, hogy kié lesz az aranyérem. Azután   Mausz  Reni góljával visszavágtunk a Pécsieknek.
Így alakult ki a végeredmény.
1. Tolna-Mözs
2. PMFC
3.Dánia
4.Dánia

U 15-ös lányok.Már tavaly is éremesélyesek voltunk ebben a korcsoportban is, csak akkor el kellett mennünk Telkibe az országos döntőre,( egy győzelem után) így a kicsiket hagytuk ott , ők pedig nem értek el helyezést. Az idén 10 csapat nevezett ebben a korosztályban. A magyarok közül a PMFC és a Szeged. Mi a Szegediekkel kerültünk egy csoportba.
Az első napunk nagyon jól sikerült. Eső meccsünkön sima győzelem. A másodikon hátrányba kerültünk egy szabálytalan gól miatt, de a csapat erejét mutatja, hogy nem háborogtak, hanem fociztak az igazságtalanság után is. Kuperczkó Niki szenzációs góllal egyenlített ( 12 méterről a hosszú felsőbe) majd Müller Zsófi a győztes találatot is megszerezte.
Kedden strandfoci következett. Másnap a Szeged ellen egy kapufával nyitottunk majd két egyéni hiba után ellenfelünk elhúzott. A végén felküldtem a kicsiket is. Ők még kaptak kettőt így sajnos elúszott a csoportelsőség. Sőt a következő meccsünket még meg is kellett nyernünk, hogy másodikak legyünk a csoportunkban. Ez végül is sikerült.
Utolsó nap aztán a döntőbe jutásért játszhattunk, ahol a vezetést is megszereztük. A félidő vége előtt egyenlített az ellenfél. A második félidőben büntetőhöz jutottunk. Rebi azonban elhibázta. Ez volt a fordulópont. Innentől kezdve győzött a túlerő. ( fizikai fölényüket kihasználva győztek a Dánok 3.1 re. A másik elődöntőben is dán siker született, így újra a Szegeddel játszhattunk a bronzéremért.)

Itt aztán a tolnai szív és akarat diadalmaskodott. Fábián Rebeka góljára nem tudtak válaszolni az ellenféltől, így miénk lett a harmadik hely.
 

1.    Dánia
2.    Dánia
3.    Tolna-Mözs
4.    Szeged


Remélem mindenki jól érezte magát ezen a kiránduláson és jövőre újra együtt szállhatunk szembe Dán barátainkkal. Külön köszönet a sok segítségért amit a szülőktől kaptunk.

Folk György