hétfő, 22 jan. 2018
Te most itt vagy:

Ha még nem döntött az1%-ról!

SZERDÁN FÉL 6-TÓL ESTE fél 9 IG TOLNÁN A VÁROSI SPORTCSARNOKBAN EGYESÜLETI SPORNAPOT SZERVEZÜNK. MINDEN GYEREKRE ÉS SZÜLŐRE SZÁMÍTUNK. LEHET FOCIZNI, RÖPLABDÁZNI, FLOORBALLOZNI, KOSARAZNI, PING-PONGOZNI, TOLLASOZNI, BILIÁRDOZNI, STB. ESETLEG AMELYIK CSOPORT SZERETNE FŐZNI, AZT IS MEGSZERVEZHETI

 

 

Eseménynaptár

January 2018
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
February 2018
M T W T F S S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Ki olvas minket

Oldalainkat 67 vendég böngészi

Statisztika

Tartalom találatai : 662331
Noifoci.com interjú Varga Adéllal.
Írta: Ulrich István   

A honlapon megjelent "Kajdacs büszke Varga Adélra" című interjút itt olvashatod.

 

 

 

Tudja az olvasó, hol kell keresni a térképen Kajdacsot? A Tolna megyei község, a Sárvíz folyó közelében, a Szekszárd-Székesfehérvár főút mentén fekszik. Ősi település, már a kelták idejében, időszámítás előtt 500 körül is lakták. Első okleveles említése 1399-ből való, amikor Zsigmond király tizenegy besenyőnek nemességet adott és megerősítette Nagy Lajos kiváltságlevelét. Ma 510 lakóház van a faluban, ezekben 1350 lakos él. Közülük a leghíresebb: Varga Adél.
 
- Mi az első emléked a futballról? Az indulásod még Kajdacshoz köthető, vagy csak később kezdted? Tolnán találkoztál a futsallal?

+ Az első emlékem a fociról még az általános iskolából van. Szerettem együtt focizni a fiúkkal, mindenféle focikupákon is elindultam velük. Sajnos Kajdacson - mivel ez egy pici falu - nem volt női csapat. Így amíg lehetett, addig a fiúkkal fociztam. Egy ismerőstől hallottam a tolnai csapatról. Elmentem egy bemutatkozó meccsre és ott ragadtam. Ma már a szüleim is az egyesület tagjai, így számomra a klub tényleg olyan, mint egy nagy család.

- Kajdacson, ahol élsz, tudják, hogy válogatott futsal-játékos a földijük? Nyomon követik pályafutásodat? Büszkék rád?

+ Igen tudják, hogy válogatott futsal-játékos vagyok. Sokszor van úgy, hogy valamelyik kedves bácsi, vagy néni megállít az utcán, és azt mondja, hogy: "olvastunk ám Adélkám az újságban és nagyon szurkolunk neked". Igen, azt hiszem büszkék rám, és én ezért nagyon hálás vagyok. Örülök, hogy törődnek velem.

- Párhuzamosan futsalozol Tolnán és nagypályázol Pécsen. Miért? Hiányérzeted volt? Vagy, szeretted volna magad kipróbálni a nagypályán is?Össze tudod hasonlítani a futsal- és a nagypályás játékodat? Miben hasonlít? Van különbség is?

+ A két egyesület kötött egy megállapodást, hogy mi is adunk nekik és ők is adnak nekünk játékosokat. De, ez a megállapodás, több oknál fogva, igazából már nem él. Én járok le Pécsre edzeni és játszani. Az egyesületem azért egyezett ebbe bele, mivel Pécsett járok egyetemre. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi karán tanulok, testnevelő-edző Bsc szakos hallgató vagyok. Ha elvégzem az egyetemet, akkor edző leszek. Szeretnék kis gyerekekkel foglalkozni futsalt tanítani nekik, átadni majd az évek alatt megszerzett tudásomat. Szóval, a jelen, és a jövő miatt is, nekem mindig a futsal kerül előtérbe. Minden szempontból az az első. Mivel én már nyolc éve futsalozom, illetve kispályázom, így a nagypályán is mindig inkább a kis játékokat erőltetem. Nem ívelek annyit és fejelni sem nagyon szoktam. Nagypályán még sokat kell fejlődnöm. Szerintem a futsal technikásabb és gyorsabb játék, mint a nagypályás foci.

- Te, aki a szakág egyik sztárja vagy, hogyan gondolsz a futsalra, illetve jövőjére: teljesen önálló szakág önálló "játékoskerettel", vagy főként kiegészítő sport a nagypályások számára?

+ Sajnos a női futsalról inkább ez utóbbi mondható el, mivel sok csapat a nagypályás játékosokra épül. A fiúknál ez nem így van ott mindenki csak futsalozik. Ezért is szeretem a mi egyesületünket Tolnán, mert mi nem nagypályás játékosokra építünk. Nálunk az utánpótlás is csak a futsallal foglakozik, arra nevelik őket. Szeretném, ha önálló szakág lenne önálló „játékoskerettel", de szerintem ez Magyarországon egyelőre nem lehetséges.

- Mi kell, kellene ahhoz, hogy a tolnai csapat előrelépjen, és akár az ország legjobbja legyen?

+ Elsősorban egy olyan edző kellene, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a futsal területén. Gyorsítani kéne a játékunkon, mert az utóbbi időben kicsit lassú és néha nem is hasonlít a futsalra. Nagyon jó lenne, ha tudnánk erősíteni, de igazából nem tudunk honnan. A mi egyesületünk nem épít nagypályásokra mi csak a futsalra koncentrálunk.

- Csapatodról a szakemberek mindig megemlítik, hogy van egy kitűnő sora, de rövid a kispadja, azaz a kezdősor helyére lépők gyengébb színvonalat képviselnek, ami miatt igazán nagy sikereket nem tud elérni együttesed. Egyetértesz ezzel, megállapítással?

+ Egyet kell, hogy értsek vele. Túl fiatalok a cserejátékosaink nekik még kell legalább két-három év, hogy beérjenek. De, ők is mindent megtesznek a csapat sikere érdekében és tehetséges játékosok.

- Mely csapatokat várod az idei bajnoki döntőbe?

+ A rájátszásban már minden lehetséges szerintem. Szeretném is, ha a Tolna bejutna a bajnoki döntőbe, de a fő esélyes a bajnokság megnyerésére a Vesta. Anették vagy velünk, vagy az Univerzum ellen játszhatnak az aranyéremért. Talán nem kell mondanom, annak örülnék, ha az első tippem” jönne be.

- Mennyire vagy tudatos a futballban? Megfogalmazol magadnak célokat, vagy csak a hétvégi meccset várod, és játszol?

+ Nagyon tudatos vagyok! Nekem a foci tölti ki az egész életemet. Minden meccsre ugyanúgy készülök fejben, ha gyengébb, ha erősebb ellenfél ellen is fogunk játszani. Szeretném mindig minden meccsen a maximumot kihozni magamból (persze ez nem mindig sikerül), hogy a csapatomat győzelemre segítsem. Az edzéseket is komolyan veszem és ott is próbálok a legjobban teljesíteni.

- Mit gondolsz, ha lesz a szakágnak rendszeresen játszó válogatottja, az növeli ismertségét? A játékosok számára többlet-motivációt jelent a válogatottság lehetősége?

+ Ha volna a szakágnak rendszeresen játszó válogatottja az szerintem mindenképpen növelné az ismeretséget. Minden játékosnak, köztük nekem is motivációt jelent a válogatottság Sajnos a női futsal-válogatott nem kapja meg a kellő anyagi és erkölcsi támogatást és a rendszeres edzéslehetőség sem biztosított.

- Mi az első, ami eszedbe jut arról a szókapcsolathoz, hogy "Varga Adél, magyar válogatott"?

+ Örömmel tölt el, hogy magamra ölthettem és remélem, még ölthetem is a címeres mezt. Gyermekkoromban az volt az álmom, hogy egyszer magamra ölthessem a címeres mezt. Szerintem egy sportolót ennél nagyobb dicsőség nem érhet, mint hogy tagja a hazája válogatottjának és együtt játszhat az ország legjobb labdarúgóival. Közülük Nagy Anettre, Szekér Anitára és Hodován Editre különösen felnézek. Az ő tudásuk és játékintelligenciájuk mindig is lenyűgözött, tisztelem őket.
 
Forrás: noifoci.com