kedd, 23 jan. 2018
Te most itt vagy:

Ha még nem döntött az1%-ról!

Bővebben...

Eseménynaptár

January 2018
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
February 2018
M T W T F S S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Ki olvas minket

Oldalainkat 46 vendég böngészi

Statisztika

Tartalom találatai : 662429
Ez volt a 2009-es esztendő.
Írta: Ulrich István   
A teljesség igénye nélkül egy-két gondolat erejéig összefoglalást készítettünk az Egyesületünk munkájáról. Az összeállítást Folk György és az edző kollégák készítették.

Női NB-I.

A 2009-es esztendő sem ígérkezett könnyebbnek, mint az előtte lévő. Kirakatcsapatunk az NB-I-es női együttes az előző évi 2. hellyel magasra helyezte azt a bizonyos lécet. Sajnos nem is sikerült átugrani. Wiesner József távozása érzékenyen érintett bennünket. Az új edző pedig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, egy hónap után leköszönt.

Sajnos ebben az időszakban döntött a vezetés a PMFC nagycsapatával való kooperációról, amely kapcsolat nem lett valami gyümölcsöző. Egyedül Godvár Kati tudott érdemben a munkába bekapcsolódni.

A sorozatos problémák hatására felkértük Herczig Gábort és Pálinkás Jánost, hogy kapcsolódjanak be az egyesület munkájába. Eleinte Pálinkás János besegített Herczig Gábornak. Sajnos a csapatnak nem sikerült a rájátszást érő első négy közé jutnia. Az edző nem kívánt a lányok trénere maradni, szerencsénkre Pálinkás János addigra vállalni tudta a további feladatokat.

A közös edzőtábor, a Thelena Kupa nemzetközi sikere talán összehozta őket annyira, hogy ez már az eredményekben is meglátszik. Ezt a bajnokság második helye, valamint a Magyar Kupa legjobb négy közé jutása is bizonyítja.

Női NB-II.

A bajnokság célja számunkra, hogy az U-15-ből úgymond „kiöregedő” játékosok versenyzési lehetőséghez jussanak. Egy két év alatt ebben a bajnokságban játszva az ügyesebbek, szorgalmasabbak beleerősödjenek az NB-I mezőnyébe. Első szezonban az idősebb játékosokkal éppen csak lemaradtunk a felsőházról, az idén pedig a jórészt 15 évesekkel szintén az alsó házban folytatjuk.

A lányok játékáról néha nagyon sok pozitívumot el lehet mondani. A fejlődésük mérkőzésről mérkőzésre szembetűnő. Ami hiányosságuk az a góllövés valamint, hogy nincs megoldva a kapuskérdés sem.

Férfi NB-II.

Először egy felnőtt csapatot szerettünk volna megalakítani. Ezért felvettük a kapcsolatot a nagypályás játékosokkal illetve vezetőikkel. A városi nagypályás futballcsapat vezetősége teljesen elzárkózott a közös munkától. A huzavona hatására  többen is a futsalt választották, így hamarosan kialakult egy mag akikre már lehetett csapatot építeni.

Elsőként terveink között egy U-21-es csapat összeállítása szerepelt, de az érkező felnőtt játékosok és az MLSZ bajnoki kiírása hozta magával, hogy az NB-II bajnokságába adjuk be nevezésünket.

Az első körben (őszi szezon) a cél nem lehetett más, mint felmérni a bajnokság erőviszonyait és kialakítani saját csapatunkét. Kiderült, hogy két-három klub kiemelkedik a mezőnyből. Csapatunk egy félidő erejéig szinte mindegyik ellenfelével partiban tudott lenni. Az utolsó hazai mérkőzésen sikerült megszerezni a történelmi győzelmet.

U-15 nyújtottpályás bajnokság

Ez az a korosztály, amelynek csak a füves nyújtottpályás bajnokságban adódik rendszeres versenyzési lehetősége. A sok szervezői munkának köszönhetően iskolai rendezvényeken, egyéb bajnokságokon is tudjuk őket versenyeztetni. Odáig már sikerült eljutnunk, hogy a megyei teremtornákon hozzánk alkalmazkodnak és 4+1-ben futsal labdával játsszuk a mérkőzéseinket. 

A korcsoport legnagyobb problémája hogy játszanak füves, parkettás, linóleumos, betonos, 40x20-as, nyújtottpályán, 5-ös valamint 4-es futsal labdával.

Ha a tervek valóra vállnak, és ezt a korosztályt csak nagypályán fogják versenyeztetni akkor nem tudjuk mi lesz velük. Megnyugtató megoldás lenne egy U-15-ös futsal bajnokság kiírása.

Focisuli lány

2008/2009-es szezont 24 fővel kezdtük szeptemberben.  Ebben az évadban  14 fő 1998/97-as korosztály ment feljebb az U-15-ös csoportba. A 2009/2010-es évadot szeptemberben 20 fővel kezdtük meg. Az idei évben az 1999-2000 (U11), illetve a 2001-2002-es (U9) korosztály jár a focisuliba.

Focisuli fiú

Jelenleg 18-20 fő az aki "majdnem" minden edzésen jelen van. Az edzéslátogatottság jól mutatja azt, hogy szeretnek edzésre járni a gyerekek és komolyan is gondolják. Az edzésre járó gyerekek tanulmányi eredményük nem romlik, sőt van, aki még jobban tanul mióta edzésre jár.

Fociovi

A csoport elég vegyesnek indult, volt köztük pár fiatalabb, fiú-lány, aki még nem igazán tudott alkalmazkodni azokhoz a gyerekekhez, akik már a tavai évben is aktívan dolgoztak. Ezért azokból a fiatalabb játékosokból lett egy fociovis csapatunk, akit külön kell edzeni. Októbertől vált ketté a csoport. A 8-10 fős létszám éppen megfelelő ahhoz, hogy a gyerekekkel megszeretessük a labdát a sportolást. Edzéseken eddig gumilabdával dolgoztunk. Próbálunk minél többet „kétlábazni”, mert ha ebben a korban  nem tanulják meg, később nehezebb lesz nekik.

A gyerekek egyedül Nupi-Nusi rendezvényen tudtak részt venni. Ügyesen játszottak, jó volt látni, hogy más csapatok nem is, de mi tudtuk például, hogy ha a labda kiment, akkor bedobás következik. Élvezték a játékot attól függetlenül, hogy néha több labda gurult a mi kapunkba, mint az ellenfélébe.

 

Egy két érdekesség, esemény:

Tavaszi szezon:

- Női NB-I 5. hely

- Megrendeztük a Tolnai Futsal Napokat.

      23 csapat 12 egyesület (iskola) 181 játékos, 46 mérkőzés, 288 gól

-  U-15 csoportgyőzelem

        Szombathely 6-os középdöntő 4. hely

-  NB-II nem kerültünk a felsőházba

         alsóház 2. hely

-  U-13-as megyei 1. hely, régiós 1.hely, országos (Telki) 4.hely

 - Balatonfűzfő nemzetközi torna 2. hely ( 91-92-93)

Őszi szezon:

-  Edzőtábor Tatán

- U-15-ös csapat 2. hely Karnevál kupa Berettyóújfalu

- Thelena Kupa Nemzetközi futsal torna

- Női NB-I. 2. hely

- Női Magyar Kupában döntőbejutásért játszunk.

- Női NB-II. nem kerültünk a felsőházba (megszereztük első győzelmünket)

- Férfi NB-II. 8. hely (megszereztük első győzelmünket)

- Férfi Magyar Kupából első mérkőzés után kiestünk

- U 15 1. hely a csoportban.

8 edző dolgozik az egyesületben, 8 csoportban több mint 100 fővel

A beszámolóból jól látszik, hogy egyesületünk megpróbálja minden korosztálynak megadni az edzési, versenyezési lehetőségeket. Sokat dolgozunk azon, hogy a az utánpótlás bázisunkat megfelelően kialakítsuk amely nélkülözhetetlen az egyesület hosszú távú terveinek megvalósításában.