kedd, 20 febr. 2018
Te most itt vagy:

Ha még nem döntött az1%-ról!

Az utánpótlás nagypályás bajnokságban már két mérkőzésen is túl van u 16-os csapatunk. MINDKÉT MÉRKŐZÉST MAGABIZTOSAN NYERTÉK. Beszámolók nemsokára.

 

Bővebben...

Eseménynaptár

February 2018
M T W T F S S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
March 2018
M T W T F S S
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Ki olvas minket

Oldalainkat 33 vendég böngészi

Statisztika

Tartalom találatai : 669250
Brandmission-Artifex Tolna– Astra 4-3 (1-1)
Írta: Domokos János   

FUTSALHUNGARY:

„Fordulatos meccsen, a hajrában csikarta ki a győzelmet a Tolna

Női NB I, 9. forduló
Brandmission-Artifex Tolna– Astra 4-3 (1-1)

 

 


 

 

Tolna, Városi Sportcsarnok, 250 néző
Játékvezetők: Sipos László – Álló Tibor – Petrovics István

Tolna: Ősz Csenge – Folk Zsuzsanna, Varga Adél, Üveges Katalin, Mariia Vaskovets
Csere: Viktoriia Solomakha, Szalkai Kitti, Iryna Marchenko
Edző: Simon Ferenc


Astra: Farkas Katalin Kitti – Godvár Katalin, Hegedűs Alexandra, Gál Timea, Somlai Karolina
Csere: Krascsenics Petra, Krascsenics Csilla, Nagy Anett, Szabó Boglárka, Urbán Anett, Dominika Dikanová, Halászi Kinga, Mészáros Dalma
Edző: Dombó János

Gólszerző: Varga Adél (2), Folk Zsuzsanna, Szalkai Kitti illetve Halászi Kinga (2), Krascsenics Petra

 

 


 


Már az első perceket is hatalmas iram jellemezte, s a vendégeknél volt ugyan többet a labda, de ez nem jelenti azt, hogy nyomasztó lett volna a fölényük. Folk Zsuzsanna révén egyre többször jutottak el a tolnaiak Farkas Katalin kapujáig, nem győzzük hangsúlyozni milyen remek formában van és milyen bátran játszik Zsuzsi. Nem is okozott nagy meglepetést, hogy a 8. percben éppen ő volt az, aki remek helyzetfelismerő és rugótechnikáját csillogtatva spiccel hatalmas gólt zúdított a felső sarokba.
Az Astra trénere észlelve a veszélyt beküldte csodafegyveré Halászi Kingát, aki egy kényszerítő után tipikusan rá jellemző góllal vette be Ősz Csenge hálóját. Illett volna jobban odafigyelnük a védőknek Kingára. Ezt követően helyzetek adódtak mindkét oldalon, de a kapusok lehúzták a rolót, így a második félidőre maradt a döntés.

 

 


 


A fordulást követően sajnos visszaesett az iram és meglehetősen eseménytelenül teltek a percek, egészen a 28. percig, amikor Varga Adél ismét előnyhöz juttatta Volodymyr Kolok tanítványait. Adél annyira belejött a gólszerzésbe, hogy Kracsenics Petra előreívelése után mintaszerűen csúsztatott a kapuba. A dolog szépséghibája, hogy ennek senki sem örült a hazai oldalon, mert ezzel az öngóllal 2-2-re módosult az állás. Sőt a hajrában Halászi Kinga távoli, elemi erejű átlövésével átvették a látogatók a vezetést. Nem sokáig. Az ellenállhatatlanul és nagy szívvel játszó Varga Adél saját térfeléről indulva két embert is kicselezve, hatalmas szóló után egyenlített majd gólpasszt adott Szalkai Kittinek, így a Tolna nagy csatában nyerni tudott.
Kellett persze ehhez némi szerencse is, mert a helyzetek száma alapján nyerhettek volna Szabó Bogiék –aki egyébként szülés után éppen ezen a bajnokin tért vissza a Bikákhoz- de Ősz Csenge megakadályozta őket ebben. Sokadszor az idényben bizonyította a remek képességű hálóőr, hogy törött új ide vagy oda, rá mindig számíthatnak csapattársai. Kell még néhány hét, hogy az Astra teljesen összeálljon, többen is játékhiánnyal küzdenek és még nem került minden fogaskerék a helyére. Pánikról azonban szó sincs, Dombó János erős keretből válogathat és őt ismerve a legfontosabb meccsekre majd össze fog állni egy olyan gárda, amely szép sikereket érhet el.

 

 


 

 


Volodymyr Kolok (Tolna): - Nagyon büszke vagyok a csapatomra a mai meccs után. A lányok nagyon szerettek volna nyerni és az utolsó pillanatig küzdöttek. Nagyon jó volt látni, hogy mentálisan ennyire egyben voltunk és kiemelném szervezett védekezésünket is. Nagy nyomás nehezedett kapunkra, agresszív játékukkal igyekezett minket nyomás alatt tartani minket ellenfelünk. A szünetben felhívtam játékosaim figyelmét arra, hogy végig legyenek koncentráltak és higgadtak és akkor nyerhetnek. Szép gólokat lőttünk az Astra jó formában lévő kapusának és boldog vagyok, hogy örömet szereztünk szurkolóinknak. Nem kívánok ezúttal egyénileg kiemelni senkit, a csapatként múltuk felül riválisunkat.

Varga Adél (Tolna): - Mindkét csapat győzhetett volna, rengeteg helyzet volt itt is, ott is. Hihetetlen győzni akarás és küzdés jellemzett minket, rendre álltuk az Astra rohamait, a végén pedig nekünk jött ki jobban a lépés. Szeretném megköszönni csapattársaimnak ezt az élményt, nagyok voltunk. Természetesen gratulálok az Astra csapatának is, nagy meccs volt és további sok sikert kívánok nekik.

Dombó János: (Astra): - Gratulálok a Tolna csapatának, nagyon jó mérkőzést játszottunk. Azt gondolom, az eredmény nem fejezi ki hűen a látottakat. Többet kaptam vissza a lányoktól, mint amire számítani lehetett. Még sok munka vár ránk.”


- Simonyi András -