kedd, 20 febr. 2018
Te most itt vagy:

Ha még nem döntött az1%-ról!

Az utánpótlás nagypályás bajnokságban már két mérkőzésen is túl van u 16-os csapatunk. MINDKÉT MÉRKŐZÉST MAGABIZTOSAN NYERTÉK. Beszámolók nemsokára.

 

Bővebben...

Eseménynaptár

February 2018
M T W T F S S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
March 2018
M T W T F S S
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Ki olvas minket

Oldalainkat 20 vendég böngészi

Statisztika

Tartalom találatai : 669245
500 néző előtt a Szekszárd nyerte a Tolna megyei derbit
Írta: Domokos János   

Vannak olyan sportemberek, akiknek ha mindenük fáj, akkor is vállalják a játékot, mert tudják így is sokat tudnak segíteni csapatuknak. Ilyen Ősz Csenge a Tolna kapusa is, aki csapata hétközi edzésen eltörte a mutató-ujját. Ilyenkor egy átlagember hetekig nem is gondol arra, hogy a gólvonal elé álljon.

 

 

 

 

Aki azonban ismeri Csengét az pontosan tudta, hogy felesleges őt erről lebeszélni, mert ha futsalról van szó, s pláne egy fontos bajnokiról, akkor törött ujj ide vagy oda, a kezdésre biztosan játékra fog jelentkezni. Most is így történt, igaz ehhez kellett egy Kocsis Attila is, a Ferencváros gyúrója ugyanis péntek este játékra alkalmas állapotba hozta a kiváló hálóőrt. A népszerű Kocka ismét tanújelét adta annak, hogy imádja a női futsalosokat és mestere szakmájának. A vendégek portása nem is okozott csalódást, halmozta a bravúrokat, nem rajta múlt, hogy a Kolok legénység ezúttal nem tudott pontot szerezni a Tolna megyei rangadón. Amelyre több mint 500 néző vett belépőt, s végig fantasztikus volt a hangulat. Az első játékrészben a Tolna viszonylag korán megszerezte a vezetést a bombaformában játszó Szalkai Kitti révén és ezt követően is támadásban maradtak a látogatók. Különösen Varga Adél volt elemében, akinek semlegesítése sok gondot okozott a szekszárdiaknak.


A félidő, s innentől kezdve főleg távoli lövésekkel veszélyeztetett mindkét alakulat. közepén azonban az igen agilisen játszó és helyét állandóan változtató Buchmüller kiegyenlített Keresték egymáson a fogást, de az első félidőben az eredmény már nem változott.
A folytatásban főleg a hazaiak veszélyeztettek többet, Ősz Csenge azonban állta a rohamokat, míg a másik oldalon az ukrán játékosok nehezen vették fel a ritmust és csalódást okoztak. Nem úgy, mint Ganczer Hajnalka akinek a jól eltalált lövésével már a házigazdáknál volt az előny, s nem sokkal később Beke Adrienn 3-1-re alakította az állást.


A hajrára azonban elfáradt Micskó Márk együttese és Szalkai Kitti szépítése után veszélybe került a győzelmük, de a hátralévő két percben sikerült Megyes Ágiéknak megőrizni kapujukat a góltól, s igen értékes három ponttal gazdagodtak. A szépszámú szurkolósereg jó mérkőzést látott és ez a magyar női futsal jelenlegi helyzetében egyáltalán nem lényegtelen tényező.

 

 

 

 


Agenta Girls Szekszárdi FC - Tolna-Mözs Artifex 3:2 (1:1)
Szekszárd, 500 néző
Vezette: Bíró Roland, Sipos László, Petrovics Iván
Szekszárd FC: Hargas – Ganczer, Fábián, Buchmüller, Horváth K
Csere: Deczki, Kágyi, Megyes, Beke
Edző: Micskó Márk
Tolna Mözs: Ősz – Szalkai, Folk, Varga A, Vaskovets
Csere: Solomakha, Horváth H, Marchenko
Edző: Volodymyr Kolok
Góllövő: Buchmüller Petra, Ganczer Hajnalka, Beke Adrienn, illetve Szalkai Kitti (2)

 

 

 

 

 


Micskó Márk (Szekszárd):
Gratulálok a csapatomnak, megérdemelten szereztük meg a három pontot. Lányaimon kívül dicséretet illeti még a tolnai játékosokat is, mert nagyon jól játszottak. Az első félidőben pár szituációban voltak nehézségeink, de a második félidőben már rendben volt. A végére nagyon elfáradtunk, kevesen vagyunk, de a lányok szíve a helyén volt. Köszönet a szurkolóinknak is, akik rengetegen voltak és végig szenzációsan biztattak bennünket.

Volodymyr Kolok (Tolna): Jó mérkőzés volt, két remek csapattal. Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést és sikerült megszereznünk a vezetést, amit nagyon szerettünk volna. Sajnos ezt követően nem tudtuk tartani a ritmust és a kritikus pillanatokban nem tudtunk megfelelően összpontosítani, Több játékosunk van, akiknek szüksége van ilyen hőfokú meccsekre ahhoz, hogy tapasztalatot szerezzenek és sokat is tudnak fejlődni ezeken. Játékunk és futsalosaink mentalitása példaértékű volt, ezt díjazta a közönség is, így a vereség ellenére megérdemlik a lányok a dicséretet. A Szekszárd megérdemelte a győzelmet, gratulálok ellenfelünknek. Ilyen a futsal, néha jó játékkal is vereséget szenved egy csapat. Külön kiemelném Ősz Csengét, aki sérülése ellenére vállalta a játékot, remek sportember a kapusunk. Nagyon köszönöm szépszámú szurkolótáborunknak, hogy ennyien eljöttek, hogy biztassanak minket.
- Simonyi András -