kedd, 20 febr. 2018
Te most itt vagy:

Ha még nem döntött az1%-ról!

Az utánpótlás nagypályás bajnokságban már két mérkőzésen is túl van u 16-os csapatunk. MINDKÉT MÉRKŐZÉST MAGABIZTOSAN NYERTÉK. Beszámolók nemsokára.

 

Bővebben...

Eseménynaptár

February 2018
M T W T F S S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
March 2018
M T W T F S S
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Ki olvas minket

Oldalainkat 36 vendég böngészi

Statisztika

Tartalom találatai : 669253
A Tolna legyőzte a visszafogottan teljesítő Hajdúböszörményt
Írta: Domokos János   

Meglepetésre az eddig rapszodikusan szereplő Tolna legyőzte az előző szezon aranyérmesét. A mérkőzés után Volodymyr Kolok a szokottnál is hosszabban méltatta futsalosai teljesítményt.

 

 


 


Női NB I, 4. forduló
BrandMission-Artifex Tolna - Hajdúböszörményi TE 3-1 (1-1)
Tolna, Városi Sportcsarnok, 200 néző
Játékvezetők: Hartung Vilmos - Pekoli Dániel - Bíró Roland

 

Tolna: Ősz Csenge - Szalkai Kitti, Folk Zsuzsanna, Varga Adél, Mariia Vaskovets
Csere: Viktoríía Solomakha, Horváth Hanna, Iryna Marchenko, Kaiser Karina, Üveges Katalin
Edző: Volodymyr Kolok

 

HTE: Torma Lilla - Vígh Renáta, Benkő Mónika, Tell Zsófia, Pádár Anita
Csere: Quirikó Vivien, Szekér Anita, Bokor Adrienn, Kota Gabriella, Farkas Éva, Szilágyi Mariann
Edző: Quirikó Vivien

Gólszerző: Varga Adél, Iryna Marchenko, Folk Zsuzsanna illetve Vígh Renáta


Minden csapat életében vannak mélypontok, olyan összecsapások amelyeket a játékosok és vezetőik szívesen kitörölnének emlékezetükből. Ilyen volt a Hajdúböszörményi TE-nek a vasárnapi Tolna elleni idegenbeli rangadója. Bár sokkal esélyesebbnek számított a bajnoki címvédő, már az első percekben látszott, hogy nincsenek éppen csúcsformában a hajdúságiak. Kissé ötlettelennek, tanácstalannak tűntek, rengeteg bosszantó hibát követtek el, s az idei legjobb teljesítményét nyújtó Kolok-alakulat megérezte, hogy lehet keresnivalója.


Varga Adél vezető gólja után egyre többször jutottak el a házigazdák Torma Lilla kapujáig de a válogatott hálőóőr jól állta a rohamokat. Folk Zsuzsanna rengeteg labdát szerzett és jól indította társait, Varga Adél pedig szervezőmunkájáért és hatalmas munkabírásáért érdemel említést. Hiába támadott azonban többet a Tolna, a kimaradt helyzetek megbosszulták magukat, s Vígh Renáta nem sokkal a félidő lefújása előtt egyenlíteni tudott
Akik arra tippeltek, hogy a folytatásban a Hajdúböszörmény felörli majd a hazaiak ellenállását nagyot tévedtek. A második játékrész ugyan már sokkal kiegyenlítettebb volt mint az első, de Pádár Anitáék nem tudták ráerőltetni akaratukat ellenfelükre. Ez mondjuk legkevésbé sem a méltán elismert Spancin múlt, aki nagyon akart de ezúttal nem volt senki a Bösziben, aki hozzá hasonló produkcióra lett volna képes.


A 30. percben Iryna Marchenko majd nem sokkal később éles szögből Folk Zsuzsanna is betalált Torma hálójába. Maradjunk annyiban, s talán ezzel nem sértjük meg a hálóőrt, hogy egyik hárításához sem kellett volna nagy bravúr. De hangsúlyozzuk nem Lilla miatt kapott ki csapata, hanem azért mert a Tolna sokkal taktikusabban játszott, jobban akarta a győzelmet.

 

 


 


Rögtön tegyük hozzá, hogy a bravúr aligha jött volna létre Ősz Csenge nélkül, akinek helyzete rendeződött miután tisztázta edzőjével a vitás kérdéseket, s egyértelműen ő volt a mezőny legjobbja. Ezzel el is árultuk, hogy nem tudott újítani a vendégcsapat, így Varga Adélék szenzációs sikert aratva megnyerték a derbit, s értékes három pontot szereztek.

Ősz Csenge (Tolna): -Végre csapatként működtünk, végig kontroll alatt tartottuk a mérkőzést. A helyzetek kidolgozásával már nincs sok problémánk, a befejezésekben még fejlődnünk kell. Lelkileg fontos volt, hogy mi szereztük meg a vezetést és az egyenlítést követően is sikerült újítanunk.Hatalmasat küzdöttünk, büszke vagyok csapatomra.

Volodymyr Kolok (Tolna)
: - Nagyon örülök a győzelemnek és a mutatott játékkal. Nem volt túl látványos mérkőzés, de szükségünk volt erre a sikerre. Hálás vagyok játékosaimnak, nagyon kitettek magukért. Láttam rajtuk az akarást, CSAPATKÉNT alkottunk nagyot, és maradéktalanul betartották taktikai utasításaimat. A technikai és fizikai edzések meghozták a kívánt eredményt. Sikerült egyénileg is mindenkinek előrelépnie és ez növeli optimizmusomat. Úgy gondolom játékosaim nem fognak ülni babérjaikon és a siker hatására még többet fognak dolgozni. Fontos volt, hogy az első gólt mi szereztük, ez elbizonytalanította a HTE-t. Varga Adél góljának nagyon örülök, jó formában van.Az eddig megszokottnál sokkal több játékos alkotta a keretet ezért több változtatási lehetőségem volt a mérkőzés közben.
Ami az egyéni értékelést illeti..Ősz Csenge parádésan védett, tartást adott a többieknek., Horváth Hanna és Szalkai Kittii nagyon önzetlenül játszott, maximálisan alárendelték magukat a csapat érdekeinek. Utóbbi lábában a mérkőzés végén benne maradt egy gól, amire rászolgált volna Iryna Marchenko fontos gólt szerzett, Üveges Katalin tapasztalata is sokat segített nekünk, s a fiatal és kissé tapasztalatlan Maríía Vaskovets ma is magas szinten teljesített. Solomakha kicsit kevesebbet játszott, de amikor lehetőséget kapott akkor a nehéz pillanatokban sokat számított jelenléte. Nem véletlenül emeltem ki mindenkit, mert ma valóban igazi CSAPAT voltunk. Szurkolóink szeretetét a lányok nevében szeretném megköszönni.

Quirikó Vivien: - Az első félidőben a Tolna védekezésével nem tudtunk mit kezdeni, hiába birtokoltuk többet a labdát, kontrákból ők voltak veszélyesebbek. A mérkőzés végén akár döntetlenre is hozhattuk volna a találkozót, de ma az ordító helyzetek is kimaradtak. Az ellenfél agresszív volt, de ahelyett, hogy ezen fennakadunk, nekünk is jobban oda kellett volna tennünk magunkat a párharcokban. Gratulálok a Tolnának, mi pedig készülünk a következő fordulóra, ahol természetesen javítani szeretnénk.