vasárnap, 18 febr. 2018
Te most itt vagy:

Ha még nem döntött az1%-ról!

Bővebben...

Eseménynaptár

February 2018
M T W T F S S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
March 2018
M T W T F S S
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Ki olvas minket

Oldalainkat 44 vendég böngészi

Statisztika

Tartalom találatai : 667877
NŐI NB I MÁSODIK FORDULÓ
Írta: Domokos János   

Astra- 4IG- Kiskunfélegyházi Bulls - BrandMission- Artifex Tolna 2-2 (1-1)

 

Kiskunfélegyháza: KÉSZ Aréna, 50 néző
Játékvezető: Márkus András - Kaszala Mihály - Geleta Mihály


Astra: Záhonyi Alexandra - Krascsenics Petra, Gál Tímea, Urbán Anett, Krascsenics Csilla
Csere: Rozmis Gabriella, Pintér Violetta Ingrid, Nyéki Anna, Balázs Eszter, Görög Zsófia, Gimes Georgina Csilla, Szabó Nóra
Edző: Dombó János

 

Tolna Mözs: Iryna Melnychuk - Szalkai Kitti, Folk Zsuzsanna, Varga Adél, Mariia Vaskovets
Csere: Üveges Katalin, Horváth Hanna, Iryna Marchenko, Ősz Csenge
Edző: Volodymyr Kolok
Góllövők: Pintér Violetta, Balázs Eszter, illetve Szalkai Kitti, Varga Adél

 

A 2.forduló rangadóján némi meglepetésre korán vezetést szerzett a vendég Tolna, miután egy labdaszerzést követő gyors kontratámadás végén Folk Zsuzsanna hozta kihagyhatatlan helyzetbe Szalkai Kittit, aki nem hibázta el a lehetőséget.
Ezt követően a lassan éledező Astra átvette az irányítást, de nem ízlett Krascsenics Petráéknak ellenfelük szervezett védekezése. A 6. percben Pintér Violetta fantasztikus átlövéssel egyenlíteni tudott, bizonyítva kivételes rugótechnikáját.


Az egyenlítést követően sem változott sokat a játék képe, a hazaiak birtokolták többet a labdát, de nem sikerült helyzetet kialakítaniuk, talán még Pintér Violetta szabadrúgásánál álltak legközelebb a vezetés megszerzéséhez a Dombó tanítványok, de a sorfal jó helyen állt.
Az első játékrész hajrájában Varga Adél kapufáját jegyezhettük fel, s egy meg nem adott büntetőt, ami a büntetőterületen belül elkövetett kezezés miatt járt volna a vendégcsapatnak.
Fordulást követően Pintér Violetta addig forgolódott, amíg lövőhelyzetbe nem került, de néhány centit tévedett, csakúgy mint Rozmis, aki 3 méterről fejelt fölé.


A 29. percben a kiskunfélegyháziak megszerezték a vezetést, Balázs Eszter révén, aki egy remek labdaátvételt követően helyezett a hálóba. Gál Tímea megduplázhatta volna a Bikák előnyét de Melnychuk eszén nem tudott túljárni.
Vaskovets nevéhez fűződött a második félidő első tolnai helyzete ám jól helyezett, de nem túl erős perdítését védeni tudta Záhonyi, csakúgy, mint Folk Zsuzsanna és Varga Adél átlövését.

Görög Zsófia kapufájával kezdődött a végjáték, majd a tehetséges Gimes egy hatalmas szóló végén, kis híján eldöntötte a három pont sorsát, de nem sikerült betalálnia. Az utolsó percben élénkült az amúgy nem éppen fergeteges iram, mindent elkövettek a tolnaiak az egyenlítés érdekében. Varga Adél jóvoltából ez össze is jött nekik, aki egy bátor előretörés után pazar lövéssel egalizált.
Igazságos pontosztozkodással zárult a derby, egy közepes színvonalú, küzdelmes összecsapáson.

Dombó János (Astra): - Gratulálok a csapatomnak az értékes pontszerzéshez, a most lehetőséget kapott fiatalok abszolút bizonyították, hogy érettek az ilyen és ehhez hasonló feladatok megoldására. Legközelebb, ha a szerencse is mellénk áll reméljük már a győzelem is meglesz.

 

Volodymyr Kolok: - Ez egy fontos mérkőzés volt számunkra. Meg akartuk mutatni, hogy a Miskolc elleni vereségből tanultunk. Sajnos nem volt mindenki egészséges. Két lány beteg volt, és volt egy sérültünk is. Mi szereztünk vezetést, egy ellentámadásból fontos gólt értünk el. Sajnos az ellenfél nagyon szervezett és erős játékot képviselt. Elfogyott az energiánk, mert csak két cserénk volt, de a lányok nem akartak veszíteni és megmentették a mérkőzést. Nagyszerű gólt rúgott Varga Adél csapatkapitány. Pozitív változásokat látok a csapatjátékban. Most a legfontosabb dolog, hogy bízzunk magunkban, én hiszek a csapatban.