kedd, 20 márc. 2018
Te most itt vagy:

Ha még nem döntött az1%-ról!

Fadd-Tolna-Mözsi FSE edzőmeccs két csapata.

 

 

Köszönjük a lehetőséget, hogy játszhattunk egy jó meccset a faddi sportkomplexumban. Gratulálunk a vezetőknek és mindenkinek aki részt vett a létesítmény fejlesztésében!

Eseménynaptár

March 2018
M T W T F S S
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
April 2018
M T W T F S S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Ki olvas minket

Oldalainkat 6 vendég böngészi

Statisztika

Tartalom találatai : 676089
Visszavonult Hodován Edit, a klubhűség megtestesítője
Írta: Domokos János   

A női futsalban nagy megbecsülésnek és tiszteletnek örvendő Hodován Edit úgy döntött befejezi pályafutását. A népszerű Edó, több mint két évtizedes futsalpályafutása során mindig is hűséges volt klubjához a Tolnához, ahol nemcsak teljesítményével, hanem személyiségével is rengeteg hívet szerzett magának. A visszavonulása okáról és pályafutásáról készségesen nyilatkozott honlapunknak a kitűnő játékos.

 

 

 


A Thelena kupa helyosztói előtt került sor búcsúztatásodra, s a hírek szerint szem nem maradt szárazon..
- Gyönyörű ünnepséget szerveztek tiszteletemre vezetőink. Rengeteg virágot, ajándékot kaptam, visszavonultatták a 4-és számú mezt, a nézők felállva tapsoltak percekig és hosszan méltatott Simon Ferenc elnök úr is beszédében. Felejthetetlen élmény volt, csakúgy, mint a búcsúmérkőzés ahol több régi csapattársammal és első edzőmmel lehettem egy csapatban. Megható volt, még most is libabőrős vagyok, amikor erről beszélek. Nem tagadom valóban sírtam, pedig megfogadtam nem fogok.. Nagyon zavarban voltam, ugyanakkor olyan szeretet vett körül, hogy elszakadt a mécses..
Ha most ironizálni szeretnék, azt mondanám jó előjelnek tartottam, amikor a bajnokság lezárását követően olyan hírek érkeztek, hogy befejezed a futsalt. Ennek oka, hogy az elmúlt években minden évben felröppentek hasonló információk, mégis hagytad magad meggyőzni a folytatásról. Most miért nem sikerült?

- Igen már három éve is abba szerettem volna hagyni, de mindig volt valami, ami miatt mégis a folytatás mellett döntöttem. Volt, amikor az egyesület
került nehéz helyzetbe és nem hagyhattam cserben a klubvezetőket és játékostársaimat, de az ukrán játékosokkal is szerettem volna egy csapatban játszani, mert ilyen szintű játékosok mellett kíváncsi voltam mire lehetünk képesek. De az igazsághoz hozzátartozik, hogy több mint 20 esztendeje futsalozom és nagyon elfáradtam, besokalltam. A heti 3-4 edzés, a bajnokik illetve a rengeteg utazás már nagyon fárasztott, s nem okozott számomra annyi örömet, mint korábban és félgőzzel nem lett volna értelme tovább csinálnom. Nem szerettem volna csapattársaimat és edzőimet becsapni azzal, hogy egy nem kellően motivált Hodován Editet lássanak a pályán. Arról nem is beszélve, hogy szinte nem is volt szabadidőm és a magánéletemre is nagyon kevés energiám maradt.

Tiszteletben tartom elhatározásod és véleményed azonban szeretném megjegyezni, hogy a statisztika nem arról árulkodik, hogy visszaesett volna teljesítményed, hiszen az előző szezonban 26 tétmérkőzésen 28 találatot szereztél, ami rekordnak számít pályafutásodban.
- Valóban sokszor voltam eredményes, de ennek oka, hogy Kolok mester sokszor centert vagy szélsőt játszatott velem, amit nagyon élveztem, hiszen korábban inkább védőmunkát várták el tőlem korábbi edzőim. Nem arról van szó tehát, hogy nem tudtam volna segíteni a csapatnak, vagy, hogy öregnek érezném magamat, egyszerűen, mint már említettem, csökkent a motivációm.
Kivel közölted először döntésedet és mi volt a reakció?

- A bajnokság vége után volt egy csapatmegbeszélés, ahol mindenki elmondta jövőbeni terveit és ott közöltem vezetőink és csapattársaim előtt elhatározásomat. Mindenki nagyon sajnálta, de nem érte őket váratlanul, hiszen ez már régóta benne volt a pakliban.
Több mint két évtizedet játszottál a Tolnában és mindvégig hűséges voltál klubodhoz. A klubhűség kivesző fogalom a mai élsportban, Te mégsem váltottál soha. Mi ennek a magyarázata?

- Sallai Józsefnél kezdtem a megyei kispályás focit Szekszárdon, majd Simon Ferenc fedezett fel, s nagyon sokat köszönhetek neki. Bogyiszlón lakom és kezdetekben onnan szállított kocsival edzésekre és tornákra is önzetlenül. Lánya Bogi is nagyon jó barátnőm lett és a csapattársaim többségével is nagyon jó volt a kapcsolatom. Olyanok voltunk, mint egy nagy család, én pedig szeretem az állandóságot magam körül és nem akartam elszakadni környezetemtől. Soha nem voltam vándormadár típus és semmi okom nem volt a váltásra.