kedd, 20 febr. 2018
Te most itt vagy:

Ha még nem döntött az1%-ról!

Bővebben...

Eseménynaptár

February 2018
M T W T F S S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
March 2018
M T W T F S S
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Ki olvas minket

Oldalainkat 53 vendég böngészi

Statisztika

Tartalom találatai : 669264
Rólunk írták!
Tolna ismét bizonyított.
Remek mérkőzéseket láthattak a nézők.
 
Forrás: futsal-hungary
 
 

       

Vasárnap reggelre megérkezett az Astra csapata is Tolnára. Régi ismerősként, baráti köszöntésbe volt része Szekér Anitának, Vincze Anikónak, akikkel bajnoki ezüstöt nyertek a Tolnaiak az elmúlt bajnokságban. A szakma, azaz az edzők nagy érdeklődéssel figyelték az újonc játékát. Fokozatosan lendültek bele, meccsről meccsre javuló játékot mutatva. Magabiztosságuk az egész napra jellemző volt. A Miskolciak ugyan megszorongatták őket, de 2:2 es állásnál hibáztak, amit góllal büntettek Szekér Anitáék. Ez a gól mentálisan is megtörte az addig veretlen bajnokot, és kaptak rá még kettőt. A harmadik helyezésük így is biztos lett, és bronzérmes lett a Vénusz csapata.

Edzőjük Sárréti Géza ekképp nyilatkozott a tornáról: Felkészülésünkbe ragyogóan illeszkedett ez a torna. Örömmel fogadtuk a Tolnaik meghívását, mert előre láttam, hogy itt különböző erősségű csapatok ellen mérhetjük fel jelenlegi helyzetünket. Gratulálunk a remek szervezéshez, és köszönjük a felénk irányuló sportbaráti kedvességet. A harmadik helynél szerettünk volna előrébb végezni, ám ma az Astra nyert. A bajnokságban szeretnénk visszavágni, ezért dolgozunk tovább!
 
A tornán a 6. helyen a házigazdák NB.II-es csapata végzett, mely fiatalokból áll. A felkészülés fizikai szakaszának közepén járnak, így számukra nem csalódás, inkább megtisztelő, hogy részesei, ellenfelei lehettek az NB.I élcsapatainak, illetve nemzetközileg jegyzett csapatoknak.
Az 5. helyen zárt a tornán első ízben szereplő Subotica csapata, melynek edzője a következőket mondta:
köszönjük a lehetőséget, hogy ilyen elit társaságban tesztelhettük magunkat. Játékosaim nagyon fiatalok, a legidősebb is alig múlt 17 éves. Tapasztalatszerzés, egy pici siker (4:1 az nb.II Tolna ellen) és kitűnő hangulat jellemezte ezt a tornát. Jövőre jobban felkészülünk, ha a szervezők ismét meghívnak bennünket. Örömmel jövünk!

Laki Zoltán a hazaik edzőjének rövid összefoglalója, akik most a 4. helyen végeztek :
A felkészülésünk nem volt zavartalan, és az eligazolások miatt csapatépitéssel is foglalkoztam. Jelenleg nehéz pótolni a válogatott szintű távozókat, de azon fáradoztunk, hogy ez sikerüljön. Az edzőtáborokban folyamatos hiányzások zavarták a munkát, ezért tudomásul veszem a jelenlegi tornán elért 4. helyezést. Próbálgattam a sorcserére való átállást, erőnléti felmérést is tartottam, egyszóval kipróbáltam mindazt, amire egy szezon elején lévő csapat edzője kíváncsi lehet. Tapasztalataimat a bajnokságban szeretném kamatoztatni. Köszönjük a meghívott csapatoknak a sportszerű játékot, részvételüket.
Meg kell még említenem, és megköszönnöm a Marley cég dolgozóinak lelkes biztatását, akik a hazai, tolnai csapat kemény szurkolói magját is alkotják, hogy remek hangulatot varázsoltak a csarnokba. Az ütemes, dallamos zene, amit a szünetekben hallgathattak a nézők, játékosok, remek kedvet is csinált az ünnep előtti vasárnap. Igazi dzsembori! Hajrá futsal! Hajrá Tolna-Mözs!
 
Tóth Károly: A női futsal bajnokság várható dobogósai mérték össze tudásukat, megspékelve az ukrán bajnok, s egyben válogatott gerincét alkotó Belichanka csapatával. Igazi felmérés, gyakorlás, felkészítés. Ebből mindenki csak profitálhat. Örülök, hogy láthattam ezeket a remek csapatokat. Voltak színvonalában gyengébb meccsek, de volt köztük csemege is. Pl.Miskolc-Astra, Astra-Belichanka, ami egyébként az első hely sorsáról is döntött. Ez 2:2 es végeredménnyel zárult, mellyel az Ukránoké lett az első hely.
Azt látom, hogy halad előre a női futsal, taktikában, felkészítésben, erőben. Egyre taktikusabban, futás és mozgás sebességben gyorsabban játsszák hölgyeink ezt a sokunk számár oly kedves játékot, a futsalt! Ami még inkább örömteli, hogy 17 év alatti leány csapatok is bontogatják szárnyaikat. Az igazi nagyok ellen még nem, de egymás ellen már színvonalban is alátámasztják tézisemet, miszerint a rendszeres, tudatos edzésmunka jó hatással van a játékosokra, csapatokra, s ez a fejlődés útja. Hazai edzőink egymással barátságosak, ami nagyon jó, s tudatos, tervszerű építkezésük jól látszik csapataik játékán. Külön öröm volt számomra a tornán működő játékvezetők baráti stílusa, és remek teljesítménye. Beszélgetésünkből remélem, hasznosítanak valamit, és hírét viszik, hogy az edzők nem ellenségei a sípmestereknek. Némi toleranciát elvárunk mi is, de fordítva is így kell lennie.
A torna egyébként maximálisan elérte célját, a csapatok elégedetten távozhatnak Tolnáról. A Belichanka már megszorítható, mint ahogy láthattuk a döntőben és nemsokára legyőzhető is. Első helyezésükhöz gratulálok, mint ahogy az Astra csapatának is a 2. helyhez. Várom a bajnoki rajtot, és ígérhetem a női futsal rajongóknak, hogy színvonalasabb, izgalmasabb lesz a 2012/13-as Magyar Női NB.I.-es bajnokság.

Simon Boglárka: ez a torna a nemzetközi megítélés miatt is fontos volt számunkra. Híre ment városunk futsal szeretetének, és újabb külföldi csapatok jelentkeztek. Sajnos későn, őket majd a következő, jubileumi 10. Thelan kupára invitáljuk. A csapatépités szempontjából is elégedettek lehetünk. Bízom a jó bajnoki szereplésben, és bebizonyosodott számunkra, nincs pótolhatatlan játékos, és nem gyengült csapatunk.


A torna végeredménye:

1. Belichanka
2. Astra
3. Miskolc Vénusz
4. Tolna I.
5. Szabadka
6. Tolna II.

A Torna legjobb játékosa: Alena Lukianeko

A Torna legjobb kapusa: Vincze Anikó

A Torna gólkirálynője: Ujvári Krisztina